DNB bankas diegia inovatyvią sukčiavimo ir apgavysčių (angl. fraud) prevenciją užtikrinančią sistemą

Šiuolaikinės technologijos bankams suteikė ne tik visiškai naujų galimybių, bet ir papildomų saugumo iššūkių. DNB, siekdamas maksimaliai apsaugoti savo klientus nuo sukčiavimo ir apgavysčių, pasirašė bendradarbiavimo sutartį su bendrove „Inventi“, kurios diegiamuose sprendimuose bus pasitelkiamas ir dirbtinis intelektas.

DNB atstovų teigimu, bankų sektorius šiuo metu nuolat susiduria su bandymais neteisėtais būdais išvilioti pinigus iš banko ir jo klientų. Saugumas yra kiekvieno banko prioritetas, todėl banke įdiegtos naujausios saugumo sistemos. Kita vertus, tai yra sritis, kurioje pastangų niekuomet nebus per daug. Patyrusių partnerių „Inventi“ siūloma sistema bus ypač vertinga, nes ji ne tik padės aptikti sukčiavimo atvejus iki pinigams paliekant sąskaitą, bet, panaudojus elgsenos analizės priemones, sukurs modelius leisiančius užkirsti kelią galimiems sukčiavimams ateityje.

„Su bankais ir įvairiomis mokėjimo įstaigomis dirbame jau šešerius metus. Esame sukaupę didelę patirtį ir turime puikią komandą, kuri įgyvendina sudėtingiausias užduotis. Kuriant sukčiavimo prevencijos sistemą, elgsenos analizės priemonių panaudojimas leidžia spręsti ne tik šios dienos, bet ir prognozuoti rytdienos iššūkius. Ateityje ketiname pasitelkti dirbtinį intelektą, kuris ne tik automatizuos kai kuriuos procesus, bet ir leis greitai ir lengvai analizuoti didelius kiekius duomenų, kurie anksčiau nebuvo prienami arba juos apdoroti buvo labai brangu“, – pažymi UAB „Inventi“ direktorė Asta Meškerevičiūtė.

Parašykite komentarą