VKEKK įpareigojo AB „Energijos skirstymo operatorius“ atnaujinti elektros energijos tiekimą vartotojui

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), išnagrinėjusi Panevėžio r. gyvenančio vartotojo ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ ginčą dėl susidariusio įsiskolinimo ir elektros energijos tiekimo atnaujinimo, pripažino vartotojo reikalavimus pagrįstais: sumokėjus elektros energijos tiekimo atnaujinimo mokestį, operatorius įpareigotas vartotojui atnaujinti elektros energijos tiekimą.

VKEKK pateiktame prašyme vartotojas nurodė, kad AB „Energijos skirstymo operatorius“ atsisako atnaujinti elektros energijos tiekimą objekte dėl ankstesniu laikotarpiu susidariusio įsiskolinimo. Vartotojo teigimu, skola už elektros energiją susidarė čia gyvenant kitam savininkui ir operatorius nepagrįstai reikalauja, kad šį įsiskolinimą apmokėtų turto paveldėtojai.

VKEKK, išnagrinėjusi faktines ginčo aplinkybes, nustatė, kad AB „Energijos skirstymo operatorius“ nustatytais terminais dėl esamos skolos nepareiškė reikalavimų palikimą priėmusiems įpėdiniams, nesikreipė į teismą, todėl palikimą priėmusiems įpėdiniams pareiga apmokėti skolą automatiškai neperėjo.

Parašykite komentarą