Diskusija apie Vaiko advokato instituto galimybes Lietuvoje – Advokatūros konferencijoje jau šį ketvirtadienį

Renginio tipas: Konferencija
Renginio data: Ketvirtadienis, 2017 m. gruodžio 7 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio pabaiga: Ketvirtadienis, 2017 m. gruodžio 7 d.
Renginio vieta: Vilniaus universiteto centrinių rūmų Mažoji aula (Aula Parva), Universiteto g. 3, Vilnius

Lietuvos advokatūra praneša, kad šį ketvirtadienį, gruodžio 7 d., vyks tarptautinė konferencija „Advokato socialinė atsakomybė“.

Viena laukiamiausių šios konferencijos viešnių yra NVO „Vaikų teisės visuomenėje“ įkūrėja, advokatė iš Švedijos Lena Feuk. Ji skaitys pranešimą apie Vaiko advokato institutą, kuriame pristatys Švedijos patirtį. Ši tema itin svarbi Lietuvai, kurioje pastaruoju metu netyla diskusijos apie tai, kad fizinį ar seksualinį smurtą patyrusiam vaikui, reikėtų užtikrinti nepriklausomą atstovą teisme. Po šio pranešimo vyks diskusija apie vaiko advokato instituto galimybes Lietuvoje.

Konferencijoje dalyvaus garsiausi Europos advokatai ir teisininkai: Europos advokatūrų ir teisininkų draugijų tarybos, Socialinės atsakomybės komiteto pirmininkė Dr. Alix Frank –Thomasser, Thomson Reuters fondo TrustLaw Europa teisininkė Sarah Farrelly, Slovėnijos advokatų tarybos pirmininkas Roman Završek, Prancūzijos nacionalinės advokatų tarybos Europos ir tarptautinių reikalų komiteto vicepirmininkas Emmanuel Pierrat. Pranešimus taip pat skaitys advokatai iš Lietuvos: Eglė Vrubliauskienė, Advokatų tarybos Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos komiteto pirmininkas Edgaras Dereškevičius, Advokatų tarybos Civilinės ir civilinio proceso teisės komiteto narė prof. dr. Inga Kudinavičiūtė-Michailovienė.

Konferencijos temos:
Kodėl advokatams svarbu tobulėti socialinės atsakomybės srityje?
TrustLaw – pro bono teisinių paslaugų sklaida pasaulyje;
Europos advokatai Lesvos projekte;
Nemokamos teisinės pagalbos sistema Slovėnijoje;
Veiksminga ir kokybiška valstybės garantuojama teisinė pagalba.

Renginys nemokamas.

Parašykite komentarą