Kauno autobusų stotis pasirengusi įsileisti mišką

Renginio tipas: Miškininkų fotografijos paroda „Miškas – mano gyvenimas”
Renginio data: Trečiadienis, 2017 m. gruodžio 13 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: Kauno autobusų stotis

Artėjant gražiausioms metų šventėms, visų akys krypsta į mišką. Juk neįmanoma šv. Kalėdų įsivaizduoti be tviskančios eglutės ar jos šakelės, namuose tvyrančio spygliuočių kvapo. Šiemet sumanių organizatorių dėka miškas ateina į miestą.

Trys skirtingi, bet tarpusavyje susiję renginiai

Gruodžio 13 dieną, 13 valandą, prie Kauno autobusų stoties bus dalijamos eglučių šakos, o 14 valandą šiuolaikiškoje ir erdvioje laukimo salėje iškilmingai atidaroma miškininkų fotografijos  paroda „Miškas – mano gyvenimas“. Ir tuo ceremonija nesibaigs – 14.30 val. Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos dėstytojai ir studentai norinčius mokys kalėdinių puokščių komponavimo meno.

Netradicinį renginį organizuoja Kauno miškų urėdija Generalinė miškų urėdija, o partneriai yra bendrovė „Kautra“ ir interneto svetainė „www.miskininkas.eu“

Tęsia tradiciją

Generalinio miškų urėdo pavaduotojas Andrius Vancevičius sakė, kad rengti miškininkų fotografijos parodą nėra naujas sumanymas. „Generalinė miškų urėdija tai darydavo ir anksčiau. Tačiau parodos būdavo labiau kamerinės, nukreiptos į miškininkų auditoriją, fotonuotraukos  būdavo eksponuojamos Druskininkuose „Girios aide“  ar kitose informacinėse erdvėse“, –  sakė A. Vancevičius. 

Generalinio miškų urėdo pavaduotojo žodžiais, šiųmetinė paroda yra išskirtinė pirmiausia dėl erdvės. „Kauno autobusų stotis – vieša ir simbolinė erdvė, čia lankosi daugybė žmonių. Kažkas atvyksta, kažkas išvyksta. Tai nuolatinis judėjimas, o juk judėjimas – paties gyvenimo simbolis. Tikiuosi, kad Kauno autobusų stotyje apsilankę žmonės užmes akį į kabančias nuotraukas. Vieniems jos primins tėviškę, kiti galbūt pajus nostalgiją kokiam nors jau matytam ir patikusiam gamtos kampeliui, tretiems kils dar kitokių emocijų, kiti, žiūrėdami į nuotraukas, atras kažką nauja“, – įsitikinęs generalinio miškų urėdo pavaduotojas.

Parašykite komentarą