Prezidentė priėmė Naujosios Zelandijos ambasadorės skiriamuosius raštus

Trečiadienis, gruodžio 6 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Naujosios Zelandijos ambasadorės Lietuvai Mary Patricios Thurston skiriamuosius raštus.

Šalies vadovė su ambasadore aptarė dvišalius ryšius, ekonominius ir Naujausios Zelandijos lietuvių bendruomenės klausimus, taip pat Europos Sąjungos ir Naujosios Zelandijos santykius ir būsimas derybas dėl laisvosios prekybos susitarimo bei šalių bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose.

Pasak šalies vadovės, Naujoji Zelandija yra svarbi Lietuvos partnerė, abi šalis sieja bendros vertybės ir principai, požiūris į aktualius tarptautinės darbotvarkės ir saugumo klausimus. Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva vertina Naujosios Zelandijos paramą derybose dėl mūsų šalies narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (OECD), taip pat Naujosios Zelandijos poziciją dėl krizės Ukrainoje.

Susitikime valstybės vadovė perdavė sveikinimus naujajai Naujosios Zelandijos Ministrei Pirmininkei Jacindai Ardern ir pakvietė prisijungti prie Prezidentės vadovaujamos Moterų pasaulio lyderių tarybos (CWWL).

Ambasadorė darbą diplomatinėje tarnyboje pradėjo 2007 m., prieš paskyrimą dirbo Naujosios Zelandijos atstovybės Singapūre vadovo pavaduotoja. Diplomatė reziduoja Varšuvoje.

Parašykite komentarą