LVŽS frakcijos Kauno Seimo nariai popietę skiria lietuvių kalbos mokytojams

Šį antradienį, t.y. vasario 20 dieną, 14 val., Kauno įgulos karininkų ramovėje (A. Mickevičiaus g. 19) vyks šventinė popietė „Gimtoji kalba“, skirta paminėti Tarptautinę gimtosios kalbos dieną.

LVŽS frakcijos Seimo nariai: Ramūnas Karbauskis, prof. Aurelijus Veryga, dr. Mindaugas Puidokas, Rūta Miliūtė, Lauras Stacevičius, Kęstutis Bacvinka yra labai dėkingi lietuvių kalbos mokytojams, puoselėjantiems ir saugantiems mūsų lietuvių kalbą.

Tad, norėdami atsidėkoti Kauno miesto ir rajono pradinių ir bendrojo ugdymo mokyklų lietuvių kalbos mokytojams už jų kasdieninį sunkų ir prasmingą darbą, organizuoja šventinį koncertą. Jo metu klausysite Lietuvos kompozitorių gražiausias dainas, kurias atliks operos dainininkė Rita Novikaitė bei VDU MA studentai- absolventai.

Bendrinė lietuvių kalba galutinai susiformavo 19 a. Kokia sena ji bebūtų, pasižymi nuostabia struktūra, tobulesne už sanskritą ir graikų kalbą, žodingesnė negu lotynų kalba ir nepalyginamai įmantresnė, negu bet kuri iš paminėtų trijų.

Tarptautinė gimtosios kalbos diena pradėta švęsti 1999 m.

Parašykite komentarą