Nauja mada stumia iš eterio amerikiečių melodramas

Ilgą laiką televizijos kanalų topuose užtikrintai įsitvirtinę amerikiečių muilo operos priverstos savo pozicijas užleisti vis didesnio populiarumo sulaukiantiems turkų serialams. Anksčiau šie serialai žiūrovų dėmesį patraukdavo paslaptinga rytų kultūra ir įspūdingais kostiumais, tačiau pastaruoju metu ryškėja priešinga tendencija –  šie kosmopolitiško siužeto serialai savo patrauklumu pranoksta Meksikos muilo operų kūrėjų filmus.

Vis dažniau virtualų, o ne realų gyvenimą gyvenantys susvetimėjusios Europos, o taip pat ir Lietuvos, žiūrovai turkiškose melodramose randa tai, ko jiems trūksta. Tai – šeimos vertybės, gyvi ir emocingi giminaičių santykiai, atvirai reiškiami jausmai, pagarba vyresniesiems ir kiti išsiilgti bendruomeniško gyvenimo atributai. Beveik visus juos rasime kone kiekvienoje naujoje turkiškoje melodramoje, kuri paprastai nelieka be dėmesio lietuviškuose serialų mėgėjų forumuose.

Vienas turkų kūrėjų darbų – serialas „Nr. 309“, kurio transliacijos teises įsigijo „Fox Networks group“ priklausantis kanalas „FOX life“. Šio serialo premjera skelbia turkiškų muilo operų  pradžią amerikietiško FNG tinklo kanaluose.

Dideliame kambaryje susirinkę giminaičiai laukia išklausyti paskutinės turtingo senelio valios: „Mano brangūs vaikaičiai… Erol ir Onur… Mano kompanijos akcijas, kurių vertė siekia 600 mln. lyrų, paveldės tas, kuris pirmas susituoks ir susilauks ir susilauks vaikų…“.

Sulig šiuo momentu ir prasideda tikroji melodrama. Kiekvieno šių dviejų vaikinų motina nenuilsdama stengiasi pirmoji apvesdinti sūnų. Kai Onur pasimatyme susipažįsta su Lale, kuri iš tiesų buvo susitarusi susitikti su kitu vaikinu – o jo vardas taip pat Onur – niekas net nesitikėjo, kad viešbučio kambaryje Nr. 309 prasidėjusi istorija taip greit nesibaigs. Vienkartinį meilės nuotykį pamiršęs Onur jau rengiasi vestuvėms su kita mergina, Lale nežino, kaip surasti savo vaiko tėvą. Netikėtai laikraštyje suradusi žinutę apie Onur sužadėtuves, Lale nueina pas jį su netikėta naujiena. Į senelio turtą pretendavęs kitas pusbrolis net nesirengia taip lengvai atsisakyti turtų.

Pagrindinius vaidmenis seriale „Nr. 309“ atlieka Demet Özdemir (Lale Yenilmez) ir Furkan Palalı (Onur Sarıhan), seriale taip pat išvysite aktorius Sumru Yavrucuk, Nurşim Demir, Özlem Tokaslan ir kt.

Parašykite komentarą