Į dialogą su EK atstovais kviečiamos ir nevyriausybinės organizacijos

Ketvirtadienį, balandžio 19 d., 13.30 val. Aplinkos ministerijoje (A. Jakšto 4, 506 s.) prasidės susitikimas su Europos Komisijos atstovais, skirtas aptarti, kaip Lietuva įgyvendina ES aplinkos politikos nuostatas. Jis vyks iki 15.30 val.

Į šį susitikimą, kuriame dalyvaus Seimo, Aplinkos, Sveikatos apsaugos, Užsienio, Ūkio, Žemės ūkio ministerijų ir kitų valstybės institucijų atstovai, kviečiamos ir nevyriausybinės organizacijos. Ketinantieji dalyvauti renginyje apie tai turėtų pranešti el. paštu es_koordinatoriai@am.lt iki balandžio 18 d. darbo pabaigos.

Per susitikimą EK atstovai pristatys aplinkos nuostatų įgyvendinimo peržiūros procesą ir išvadas apie padėtį Lietuvoje. Tikimasi konstruktyvios diskusijos su auditorija. Tokie dialogai rengiami su visomis ES šalimis narėmis.

Siekdama, kad būtų kuo geriau įgyvendinamos aplinkos politikos nuostatos, EK 2016 m. gegužę pradėjo jų įgyvendinimo peržiūrą – dvimetį analizės ciklą. 2017-ųjų pradžioje buvo paskelbtos pirmosios ataskaitos apie kiekvienos ES šalies narės problemas ir jų sprendimo būdus. Tokia ataskaita parengta ir apie Lietuvą.

Parašykite komentarą