„Technopolis“ toliau plečiasi: atidarytas naujausias biurų pastatas „Penta“

Sparčiai augančiame „Technopolio“ biurų mieste atidarytas jau septintasis šio verslo parko pastatas „Penta“. Naujausias bendrovės „Technopolis“ plėtros pavyzdys – septynių aukštų biurų pastatas, kurio bendras nuomojamas plotas siekia 13.800 kv.m.

Darbo vietą pasirinko žinomos įmonės

Savo specialistams „Pentoje“ darbo vietą pasirinko pačių įvairiausių sričių įmonės: turizmo sektoriaus, logistikos, nekilnojamojo turto, būsto priežiūros ir administravimo. Pastate jau dirba tarptautinė viešbučių užsakymo internetu kompanija „Booking.com“, koncernas „Icor“ bei jo valdomos įmonės: „Icor“, „Axioma“, „City Service“, „Mano būstas“, „Realco“, ir kt. Netrukus įsikelti planuoja ir JAV milžinė – rinkodaros technologijų bendrovė „Bazaarvoice“, čia įkursianti 80 darbo vietų biurą.

Ketvirtame „Penta“ aukšte suplanuota erdvė 12 biurų smulkaus ir vidutinio dydžio įmonėms (nuo 6 darbo vietų, 60–250 kv. m) su bendro naudojimo infrastruktūra – dviem didelėmis virtuvėmis, bendromis poilsio zonomis ir susitikimų salėmis – atitinkanti šiuolaikinių įmonių efektyvumo, atvirumo ir bendradarbiavimo dvasią. Čia darbo erdves sau atrado užsienio investuotojų ir lietuviško kapitalo įmonės: medienos pramonės įmonė „Vakarų medienos grupė“, aliejaus gamybos bendrovė „Rokiškio aliejinė“, „Vertikali medija“, valdanti transporto skelbimų portalą „Autogidas.lt“, darbo skelbimų portalą „Cvmarket.lt“ valdanti bendrovė „CV Keskus OU filialas“, logistikos bendrovės „Transkomsta“ ir „Dematic“, nekilnojamojo turto agentūra „RE/MAX“, IT įmonė „Virtosolutions“.

Verslo ir meno žinia – ta pati

Atidarant septintąjį biurų miesto „Technopolis“ pastatą „Penta“ Vilniuje, šiuolaikiškas darbo vietos ypatybes atskleidžia čia dirbantys žmonės. Fotografas Dainiaus Ščiuka įamžino unikalias čia dirbančių darbuotojų asmenybes.

„Šiuolaikinis biuras nėra vien tik sienos, langai ir kavos aparatas. Čia dirbantys žmonės su savimi atsineša individualaus gyvenimo dalį, gyvai įsitraukia į biurų mieste verdantį vyksmą, džiaugiasi komfortu, bendradarbiavimo atmosfera, patiria įkvėpimą. Kitaip tariant, darbo vietą apibūdina ne vien pagal moderniausias technologijas įrengtos patalpos, bet ir visa tai, kas įvardijama kaip žmogaus gerovė“, – sako „Technopolis Lietuva“ vadovė Lina Maskoliūnė.

Anot L. Maskoliūnės, „Technopolio“ požiūrį į biure dirbančius žmones apibūdina fotografijų parodos „Penta“ – žmonių biuras“ koncepcija: per portreto detales atskleidžiamas charakteris, žmogaus istorija, individualus asmens gyvenimas. Būtent žmogus ir jo savijauta darbo vietoje, pasak L. Maskoliūnės, šiandien yra svarbiausias kiekvienos sėkmingos įmonės garantas.

„Modernus žmogus nebegali sau leisti, kad darbo vietoje praleistos valandos būtų tarsi kokia nemaloni auka už galimybę gyventi tikrąjį gyvenimą, kuris vyktų tik po darbo. Šiandien visi nori iš gyvenimo gauti kuo daugiau – būtent tai ir norime pasiūlyti kiekvienam, kuris įsikuria „Technopolio“ pastatuose: nuo įmonių verslo poreikius atitinkančių bendrųjų erdvių iki darbuotojų poilsio zonų, restoranų, bendradarbystės erdvių“, – aiškina L. Maskoliūnė.

Saugios, pokyčiams atviros erdvės

„Technopolio“ grupės Lietuvoje vadovė L. Maskoliūnė taip pat atkreipia dėmesį, kad idėją „daugiau gyvenimo biure“ įmonių grupė augina nuo pirmojo kompanijos žingsnio. Ši Ozo teritorija suteikia visą būtiną patogiam darbuotojų gyvenimui infrastruktūrą: ją patogu pasiekti tiek viešuoju, tiek ir privačiu transportu ir dviračiais, čia jau sukurta visa socialinė infrastruktūra kaip prekybos centrai, kuriasi įvairių paslaugų tiekėjai. Koncepciją palaiko strategiškai patogios pastatų vietos, komfortiška, saugi ir sveika darbo aplinka, aukštas energinis pastatų efektyvumas. Pagal LEED Gold tvarios statybos standartą darbo erdvės įrengiamos naudojant ekologiškas apdailos medžiagas ir baldus, ergonomišką apšvietimą, vėdinimo ir vėsinimo sistemas. Ant „Penta” pastato stogo iškilo saulės elektrinė – antroji „Technopolio“ biurų mieste.

Modernaus biurų miesto sampratos tęstinumą patvirtina ir naujausias bendrovės „Technopolis“ plėtros pavyzdys – septynių aukštų „Penta“ pastatas, kurio bendras nuomojamas plotas siekia 13.800 kv.m. „Pentoje“ įsikūrusioms kompanijoms sukurtos sąlygos produktyviai dirbti, o ne rūpintis biuro aptarnavimu. „Technopolis“ siūlo visas paslaugas iš vienų rankų – nuo administratorės iki maitinimo ar augalų priežiūros.

Apie „Technopolio“ biurų miestą

Atėjęs į rinką 2013 m. „Technopolis“ per 5 veiklos metus Lietuvoje jau investavo apie 130 mln. eur. Šiuo metu sostinėje Ozo rajone esantį didžiausią Lietuvoje biurų miestą „Technopolis“ sudaro 7 biurų pastatai – „Alfa“, „Beta“, „Gama“, „Delta“, po  du „Beta“ ir „Delta“ pastatus bei naujausią iš jų – „Penta“, visi jie apima apie 77 000 kv. m nuomojamo biurų ploto. Šiuo metu projektuojamas aštuntasis biurų pastatų kompleksas „Nova“. Per penkerius veiklos metus „Technopolis“ aktyviai prisidėjo prie miesto infrastruktūros gerinimo ir aplinkos tvarkymo: gyventojų ir darbuotojų patogumui nutiesti dviračių takai, šaligatviai, rajono gatvės su parkavimo vietomis, Ozo parke investuota į vaikų žaidimų ir sporto aikšteles.

Parašykite komentarą