Premjero politinė lyderystė įvertinta prestižiniu LVK apdovanojimu

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo 37-ajame Lietuvos verslo konfederacijos kongrese. Metinių apdovanojimų ceremonijos metu Vyriausybės vadovui už politinę lyderystę ir asmeninį indėlį vystant socialinį dialogą, išplečiant partnerių atstovavimą Trišalėje taryboje, priimant Seime Trišalėje taryboje sutartas Darbo kodekso pataisas, Nacionalinio susitarimo dėl šalies pažangai būtinų reformų iniciatyvą ir jo įgyvendinimą įteikta pagrindinė organizacijos nominacija – „Partnerystės lyderis“ .

„Nacionalinis susitarimas įrodė, kad konstruktyvus dialogas, glaudus bendradarbiavimas ir patikima partnerystė gali duoti teigiamų rezultatų, džiuginančių jau šiandien. Vertindamas Jūsų iniciatyvas, noriu pabrėžti, kad bendras tikslas yra ekonomikos transformacija, kuriai reikia ne tik sistemiškų, drąsių ir nestandartinių sprendimų, bet ir bendradarbiavimo bei palaikymo. Ši Vyriausybė yra atvira, pasiryžusi veikti, tęsti pradėtus darbus ir toliau ryžtingai gerinti verslo aplinką. Būkime atsakingi partneriai, kartu ieškokime efektyviausių sprendimų dar ryškesniam Lietuvos ekonomikos postūmiui“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė Premjeras S. Skvernelis.

Kasmetinį „Partnerystės lyderio“ apdovanojimą 2001 metais įsteigė didžiausia paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti organizacija Lietuvos verslo konfederacija. Šis Lietuvos verslo „Oskaras“ yra skiriamas už ypatingus nuopelnus, stiprinant Lietuvos ekonominę ir politinę galią. Nominacija siekiama skatinti verslininkų ir valstybės pareigūnų skaidrų bendradarbiavimą.

Išskirtinių sąlygų sudarymas verslo plėtrai, Lietuvos valstybingumo įtvirtinimas, valstybės politinės ir ekonominės galios stiprinimas, Lietuvos verslo interesų reprezentavimas užsienyje, valstybės institucijų ir verslo partnerystės skatinimas – tai kriterijai, pagal kuriuos Lietuvos verslo konfederacijos prezidiumas kasmet išrenka verslo „Partnerystės lyderį“.

Šį apdovanojimą anksčiau yra gavę tokie asmenys kaip Prezidentas Valdas Adamkus, tuometė ES komisarė Dalia Grybauskaitė, buvę premjerai Algirdas Brazauskas ir Gediminas Kirkilas, Atkuriamojo Seimo pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas a.a. Bronislovas Lubys, Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis, valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys ir kiti.

Parašykite komentarą