Pasibaigus statyboms Šėtos socialinio ir ugdymo centre, bus daugiau vietų, pagerės sąlygos

Šėtos socialinio ir ugdymo centro, kuriame po vienu stogu veikia socialinės globos paslaugas teikianti įstaiga ir vaikų darželis, kolektyvas laukia džiugų pokyčių. Jau šį rudenį planuojama surengti modernaus priestato, kuriame galės gyventi keturiasdešimt senjorų, atidarymą.

Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius lankėsi Šėtoje, kur su Šėtos socialinio ir ugdymo centro direktore Eleonora Ramoniene apžiūrėjo naujojo priestato statybą.

„Darome viską, kad rajone eilės į globos įstaigas trumpėtų, o jos būtų kuo modernesnės ir teiktų vis kokybiškesnes paslaugas. Šiuo metu Šėtoje baigiamas įrengti nemažas priestatas, skirtas globojamiems seneliams. Taip pat bus atnaujinta ir senoji pastato dalis. Įgyvendinus šios įstaigos plėtros projektą turėtų gerokai pagerėti gyventojų ir darbuotojų sąlygos. Tad galime tik pasidžiaugti, kad baigiamieji darbai vyksta be trikdžių, o po poros mėnesių rajone turėsime dar vieną šiuolaikišką globos įstaigą“, – sakė S. Grinkevičius.

Šėtos socialinio ir ugdymo centre globojami ir slaugomi senyvo amžiaus ir įvairią negalią turintys asmenys.

„Šiuo metu turime aštuoniolika gyventojų. Pusė jų yra gulintieji, kuriems reikalinga ypatinga priežiūra. Nors mūsų slaugytojų kolektyvas nėra labai gausus, tačiau globotiniai gauna visas būtinas paslaugas. Vyriausioji slaugytoja ir socialinio darbuotojo padėjėjos rūpinasi gyventojų sveikata, socialinis darbuotojas – globotinių asmeniniais, buitiniais ir kultūriniais poreikiais. Laisvalaikiu gyventojai skaito, užsiima rankdarbiais, žiūri televizorių, dirba darže, puoselėja globos namų aplinką“, – kalbėjo Šėtos socialinio ir ugdymo centre direktorė E. Ramonienė.

Įstaigos vadovės teigimu, šių namų atnaujinimas buvo labai lauktas. Užbaigus centro plėtros projektą, bus įrengta daugiau kambarių, kuriuose galės gyventi jau keturiasdešimt senolių. Taip pat pagerės buitinės ir darbo sąlygos – bus įrengtas erdvesnis valgomasis ir papildomi kabinetai.

„Jau atnaujintas ir senasis įstaigos korpusas, kuriame šiuo metu gyvena globotiniai. Džiaugiamės, kad statybininkai dirba atsakingai ir sparčiai. O mes visi nekantriai laukiame, kad darbai būtų baigti kuo greičiau. Kai pagerės gyvenimo sąlygos, seneliai gyvens dar kokybiškesnį gyvenimą“, – sakė E. Ramonienė.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą