Informacija apie gyventojų pajamų mokesčio paramos gavėjus ir gautas lėšas bus vieša

Seimas priėmė Labdaros ir paramos įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-1628(2), kuriomis Valstybinė mokesčių inspekcija įpareigota viešai skelbti informaciją apie iki 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio paramos gavėjų bendrai gaunamas lėšas.

Pagal priimtus įstatymo pakeitimus Valstybinė mokesčių inspekcija savo interneto svetainėje privalės skelbti šios paramos gavėjus ir jiems kiekvienais metais pervestų piniginių lėšų sumas, taip pat paskutiniais praėjusiais metais pervestų piniginių lėšų patikslintus duomenis. Informacijos skelbimo tvarką ir terminus nustatys Vyriausybės arba jos įgaliota institucija. Pasak pasiūlymo iniciatorių, šios pataisos padės užtikrinti skaidrumą ir aiškumą.

Šiuo metu Labdaros ir paramos įstatyme įtvirtinta, kad paramos gavėjais gali būti labdaros ir paramos fondai, biudžetinės įstaigos, asociacijos, viešosios įstaigos, religinės bendruomenės, bendrijos ir religiniai centrai, tarptautinių visuomeninių organizacijų skyriai bei kiti juridiniai asmenys (išskyrus politines partijas), kurių veiklą reglamentuoja specialūs įstatymai ir kurių veiklos tikslas nėra pelno siekimas, o gautas pelnas negali būti skiriamas jų dalyviams.

Už naujas nuostatas balsavo 97 Seimo nariai, susilaikė 1 parlamentaras. Priimtos nuostatos bus taikomos viešinant informaciją apie paramos gavėjus ir jų 2017 metais ir vėlesniais metais gautą paramą.

Parašykite komentarą