Šalies vadovė priėmė Tailando ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Trečiadienis, rugsėjo 12 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Tailando Karalystės ambasadoriaus Lietuvai Vichito Chitvimarno skiriamuosius raštus ir aptarė dvišalių ryšių bei santykių su Europos Sąjunga stiprinimą, bendradarbiavimą ekonomikos, verslo, turizmo ir mokslo srityse.

Šalies vadovė pabrėžė, kad nuolat tvirtėjanti draugystė ir augantys Lietuvos ryšiai su Tailandu atveria plačių galimybių abiejų valstybių žmonėms ir verslui. Pernai per vizitą Tailande Prezidentė susitiko su Tailando princese Maha Chakri Sirindhorn ir atidarė Lietuvos vaikiškų knygų dailininkų darbų parodą. 2016 m. Tailando princesė lankėsi Lietuvoje.

Pasak Prezidentės, siekiant stiprinti Lietuvos ir Tailando dvišalius santykius, svarbu aktyviai plėtoti ir prekybinius ryšius maisto pramonės ir informacinių technologijų, kibernetinio saugumo, lazerių bei atsinaujinančios energetikos sektoriuose.

Susitikime taip pat kalbėta apie artimesnes bendradarbiavimo galimybes turizmo ir studentų mainų programose. Pasak šalies vadovės, studentai iš Tailando yra laukiami Lietuvoje, o bevizio režimo suteikimas mūsų šalies piliečiams dar labiau paskatintų turistus iš Lietuvos.

Tai – 9-asis Tailando ambasadorius Lietuvai. Karjerą diplomatas Užsienio reikalų ministerijoje pradėjo 1983 m., buvo generalinis konsulas Kinijoje ir Japonijoje, ėjo ambasadoriaus ypatingiesiems pavedimams pareigas, vėliau, nuo 2018 m. eina ambasadoriaus Danijoje pareigas, reziduoja Kopenhagoje.

Parašykite komentarą