SRDK pritarė Seimo rudens sesijos darbų programai ir Transporto lengvatų įstatymo pakeitimui

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) pritarė Seimo nutarimo „Dėl Seimo V (rudens) sesijos darbų programos“ projektui XIIIP-2482. Tarp pagrindinių šios Seimo sesijos darbų programos prioritetų socialinėje srityje numatyti:

  • tolesnis socialinės atskirties mažinimas, įgyvendinant kompleksines priemones (paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti teisinio reguliavimo tobulinimo tęstinumas, vaiko pinigai ir kt.);
  • neįgaliųjų integracija ir tinkamos jiems paramos užtikrinimas. Socialinių įmonių veiklos teisinio reglamentavimo tobulinimas, galimybių neįgaliesiems integruotis į darbo rinką ir gauti tinkamą paramą sudarymas;
  • demografijos, migracijos ir integracijos 2018–2030 metų strategijos priėmimas ir įgyvendinimas;
  • 2019 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių bei 2019 metų Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto tvirtinimas.

Komitetas šią sesiją pagrindinį dėmesį skirs įstatymų projektams, įgyvendinantiems minėtus prioritetus.

SRDK, kaip papildomas komitetas, po svarstymo pritarė Transporto lengvatų įstatymo Nr. VIII-1605 5 straipsnio pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIIIP-2260. Šiuo įstatymo pakeitimu numatoma sudaryti galimybę tėvams saugiai keliauti su vaikais visuomeniniu transportu – t.y., norint įsigyti atskirą keleivio vietą vaikui iki 7 metų, tai bus galima padaryti sumokant ne pilną bilieto kainą, o su 50 procentų nuolaida. Šis įstatymo projektas artimiausiu metu bus svarstomas pagrindiniame Seimo Biudžeto ir finansų komitete.

Parašykite komentarą