Darbo partijos kandidatas į sostinės merus V. Uspaskich: prisiimu asmeninę atsakomybę už pažadus ir programos vykdymą Vilniui

Šiandien, spalio 18 dieną, lygiai prieš 15 metų buvo sukurta Darbo partija. V. Uspaskich šia proga pasveikino visus partiečius, bendraminčius ir draugus, padėkojo oponentams už pamokas, kurias išmokusi Darbo partija tapo tik stipresnė: „Atsižvelgdami į įgytą patirtį, išmoktas pamokas, šiandien mes turim pasvertas, realiais skaičiais pagrįstas idėjas, kurios ves mūsų valstybę į pirmas patraukliausių investicijoms valstybių pasaulyje gretas. Esu įsitikinęs, kad Lietuva pribrendo tokiems pokyčiams ir mes sakom TAIP europietiškiems atlyginimams! TAIP europietiškoms socialinėms garantijoms! TAIP europietiškoms pensijoms! TAIP socialiai orientuotam verslui!“.

Darbo partijai minint jubiliejinį 15 metų gimtadienį, jos pirmininkas V. Uspaskich oficialiai patvirtino kandidatuojantis į Vilniaus miesto merus. Sostinės savivaldybėje vykusioje spaudos konferencijoje jis taip pat pristatė pagrindines rinkimines programos nuostatas.

„Išrinktas meru aš sieksiu, kad Vilnius būtų saugus, patogus, verslus ir švarus miestas. Aš žinau ko reikia, kad taptume sparčiausiai besivystančia Europos sostine ir už tai prisiimu pilną asmeninę atsakomybę su garantiniu užstatu,“- kalbėjo kandidatas į Vilniaus miesto merus V. Uspaskich.

Pristatydamas pagrindines rinkiminės programos gaires Darbo partijos kandidatas akcentavo, kad jam vadovaujant Vilnius taps nebrangių komunalinių paslaugų miestu. Programoje numatyta, kad šios turi būti kokybiškos ir savalaikės. V. Uspaskich pristatė ir kelias priemones šiam tikslui pasiekti. Tai – namų administratorių veiklos sureguliavimas bei kainų ir kokybės standartų nustatymas.

Kandidatas į Vilniaus miesto merus taip pat akcentavo, kad esant dabartinei politinei situacijai Lietuvoje, kai labai daug žmonių yra nusivylę valdžia, itin svarbu skatinti gyventojus įsitraukti į miesto valdymą. V. Uspaskich pasisakė už referendumus ir apklausas svarbiais miestui ir gyventojams klausimais.

Viktoro Uspaskich pranešime pristatytas pasiūlymas palaipsniui pereiti prie nemokamo viešojo transporto Vilniuje. O taip pat sureguliuoti transporto srautus, nes tai yra būtina labiausiai Lietuvoje skubančio miesto gyventojų patogumui ir laiko taupymui. Darbiečių programoje numatytas ir elektromobilių, paspirtukų bei kitų ekologiškų lengvųjų transporto priemonių įsigijimo ir naudojimo skatinimas.

„Vilniuje – daug žmonių, atvykstančių čia dirbti ar mokytis iš kitų miestų. Turime tai suvokti ir siekti geresnės gyvenimo kokybės užtikrinimo ne tik pastoviems sostinės gyventojams. Todėl tapęs meru sieksiu glaudesnio ryšio su šalies regionais. Programoje numatytas sanatorijų, senelių namų įsteigimas, aprūpinimas patogiu ir pigiu transportu, skirtu mažesnių miestų gyventojams, dirbantiems Vilniuje,“- toliau pagrindines Darbo partijos vilniečių programos nuostatas pristatinėjo V. Uspaskich.

Spaudos konferencijos metu buvo pristatyta „Vilniaus miesto paso“, leisiančio lengvatinėmis sąlygomis naudotis miesto infrastruktūra ir paslaugomis, idėja. Kandidatas kalbėjo ir apie tai, kad Vilniuje turi būti patraukliausia investicinė aplinka, lyginant su aplinkinių valstybių sostinėmis bei skatinamas socialiai atsakingas verslas.

„Matau gerus Kauno miesto mero rezultatus. Sveikintinas dalykas! Jis taip pat atėjo iš diversifikuoto verslo ir tai pasiteisino. O, kadangi mano patirtis versle yra ilgesnė – aš galėsiu padaryti dar geriau,“- spaudos konferenciją užbaigė kandidatas V. Uspaskich.

Parašykite komentarą