Premjeras: nuo jūsų priklauso Lietuvos žmonių saugumas

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo renginyje „Kriminalinės policijos įkūrimo 100-metis“ ir nuoširdžiai pasveikino visus šventės dalyvius su svarbia sukaktimi. 

„Lietuvos kriminalinė policija – pavyzdys, kaip savo vidiniais ištekliais, pasitelkus inovatyvius įrankius, gali būti operatyviai išaiškinami sudėtingi labai sunkūs ir sunkūs nusikaltimai, efektyviai prisidedama prie kovos su šešėliu, dirbama vieningai, motyvuotai ir glaudžiai bendradarbiaujant su kitomis institucijomis. Laikykitės šios krypties ir saugokite visuomenės pasitikėjimą“, – sakė premjeras. 

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad  nuo kriminalinės policijos pareigūnų itin priklauso Lietuvos žmonių saugumas. Todėl viena svarbiausių Lietuvos kriminalinės policijos sričių –  gebėjimas investuoti į žmogų. Puikus pavyzdys – Lietuvos kriminalinės policijos biure įkurtas modernus Kriminalinės žvalgybos mokymo centras, kuriame nauja kriminalinės žvalgybos mokymų koncepcija įgijo materialų pavidalą, o mokymų procesas orientuotas į praktinių gebėjimų ir kompetencijų tobulinimą.

Kriminalinės policijos veiklos optimizavimas, sistemiškas ir koordinuotas darbas, suvienodinti standartai, naujų specializuotų padalinių kūrimas ir modernių technologijų diegimas yra tie dalykai, be kurių neįsivaizduojamas sėkmingas kriminalinės policijos darbas. Įvykdyta Lietuvos policijos reforma pagaliau leido pagerinti ne tik darbo kokybę, bet ir darbo sąlygas, aprūpinimą ir atlyginimus. Pasak premjero, Vyriausybės – pareiga užtikrinti orų darbo užmokestį už sudėtingą ir pavojingą darbą, juk kone kasdien rizikuojate savo gyvybe.

Ministras Pirmininkas padėkojo kriminalinės policijos profesionalams už atliekamas pareigas, lojalumą bei iniciatyvas ir palinkėjo jiems visada pasitikėti savo jėgomis, toliau atsakingai, su pasididžiavimu tarnauti Lietuvos valstybei ir jos žmonėms. 

Parašykite komentarą