Kėdainių rajono savivaldybė prisidės prie kultūros darbuotojų algų padidinimo

Spalio mėnesį  dauguma  savivaldybių pasirašė Kultūros ministerijos rengtą memorandumą, kuriuo įsipareigojo prisidėti prie kultūros sektoriaus darbuotojų atlyginimų kėlimo. Tarp šių savivaldybių yra ir Kėdainių rajono savivaldybė. Neseniai meras  Saulius Grinkevičius gavo padėką iš kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson, kurioje ji dėkoja už supratimą bei paramą ieškant bendrų sprendimų, kaip padidinti kultūros ir meno darbuotojų atlyginimus.

Lianos Ruokytės-Jonsson padėkoje rašoma: „Ačiū Jums už tai, kad palaikėte Kultūros ministerijos iniciatyvą ir pasirašėte bendradarbiavimo memorandumą. Tai labai svarbus savivaldos finansinis indėlis, pranokstantis piniginę išraišką. Turbūt pirmą kartą Lietuvoje matome tokį brandų politinį požiūrį ir aiškų valdžių bendradarbiavimo ženklą. Lietuvai galėjome parodyti, kad viso partinio ir politinio spektro valdžių atstovai geba susitarti dėl svarbių dalykų, šiuo atveju dėl kultūros stiprinimo, ir vienodai supranta savo įsipareigojimus kultūros darbuotojams.  Tik bendros valstybės ir savivaldybių pastangos padės puoselėti kultūrą be atskirties tarp regionų ir didmiesčių, oriu darbo užmokesčiu atlyginti už kultūros  ir meno darbuotojų darbą. Todėl ateityje tarsimės su savivalda dėl regionams svarbių pertvarkų projektų, stiprinsime mūsų partnerystę“.

Rugsėjį vykusioje protesto akcijoje kultūros sektoriaus darbuotojai reikalavo, jog per trejus metus jų atlygimai pakiltų 150 eurų, 75 eurais – jau kitąmet. Po derybų L. Ruokytė-Jonsson sakė, kad trūkstamų lėšų kultūros darbuotojų atlyginimams didinti bus ieškoma ir savivaldybių biudžetuose.

 „Nuo 2019 m. Kėdainių rajono savivaldybėje didės 130 kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai.  Finansinių rodiklių įstatymo projekte planuojama skirti savivaldybei per GPM 41 tūkst. Eur, vadinasi, tiek turėtume planuoti ir mes savivaldybės biudžete. Mūsų krašto kultūros darbuotojai dirba tikrai gerai, daug ir nuoširdžiai, tad jie tikrai nusipelnė tinkamo atlygio už savo veiklą. Taryba kitais metais  ras galimybių skirti reikiamą sumą algoms  padidinti“, −  sakė rajono meras Saulius Grinkevičius.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą