SAM išplatintame pranešime spaudai tikrovės neatitinkantys teiginiai

Sveikatos apsaugos ministerijos išplatintame pranešime spaudai „Prasideda SAM pavaldžių įstaigų reorganizacija” paskelbta informacija, kad Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) bei Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vykdomos funkcijos yra „tapačios” neatitinka tikrovės ir klaidina visuomenę.

Primename, kad ULAC prioritetinė veikla yra skirta Lietuvos gyventojams juos informuojant ir perspėjant apie užkrečiamųjų ligų grėsmes bei šviečiant gyventojus užkrečiamųjų ligų profilaktikos srityse.

Norime pabrėžti, jog esame pažangos ir naujovių skleidimo institucija,  siekianti dalintis patikima informacija, kelti specialistų kvalifikaciją ir gyventojų informuotumą užkrečiamųjų ligų profilaktikos srityse bei esame lyderiai tarptautinio bendradarbiavimo užkrečiamųjų ligų prevencijos srityje.

ULAC vienintelė institucija šalyje koordinuojanti skiepijimus, planuojanti vakcinų poreikį, sauganti ir aprūpinanti vakcinomis skiepijimus atliekančias medicinos įstaigas bei teikianti skiepijimų rekomendacijas medikams ir visuomenei. 

Kintant užkrečiamųjų ligų epidemiologijai, spartėjant migracijai, įvertinant naujus užkrečiamųjų ligų iššūkius ir suvokiant grėsmes, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro darbuotojai savo visapuse veikla siekia sutelkti veiklos partnerius ir  prisidėti prie sumanios, besimokančios ir atsakingos visuomenės kūrimo – Lietuvos pažangos kūrimo.

Apgailestaujame, jog SAM darbo grupės (2018/05/09d.Nr.V-559 SAM įsakymas) sukurtos pertvarkos vizijos nebuvo diskutuojamos su ULAC darbuotojais, neatlikta jokia analizė dalyvaujant ULAC ekspertams, todėl turime pagrindo manyti, jog SAM vadovybei pateiktos neišsamios ir klaidinančios institucinės veiklos vizijos.

Norime priminti, kad siekiant gyventojų sveikatos stiprinimo, sergamumo, mirštamumo ir neįgalumo mažinimo, Pasaulio sveikatos organizacija užkrečiamųjų ligų profilaktiką tarp gyventojų įvardija kaip vieną iš svarbiausių prioritetų.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro darbuotojų vardu

ULAC darbo tarybos pirmininkas Z.Nagys

8 684 33174, zigmas@ulac.lt, www.ulac.lt

Parašykite komentarą