Seime – paroda „Gimę su genijaus žyme“, skirta Pasaulinei neišnešiotų naujagimių dienai paminėti

Seimo II rūmų parodų galerijoje Seimo narės Monikos iniciatyva eksponuojama paroda „Gimę su genijaus žyme“, skirta Pasaulinei neišnešiotų naujagimių dienai paminėti.

Ekspozicijoje – fotografės Jūratės Karkauskienės nuotraukos, kuriose jau ūgtelėję ankstukai įkūnija tokias anksčiau laiko gimusias istorines asmenybes kaip Vinstonas Čerčilis, Albertas Einšteinas, Izaokas Niutonas, Napoleonas Bonapartas, Ana Pavlova, Pablas Pikasas, Markas Tvenas, Styvas Vonderis, kurių gyvenimai įrodo, kad per anksti gimę kūdikiai yra kovotojai nuo pirmosios savo gyvenimo akimirkos. Parodos organizatorius – Neišnešiotų naujagimių asociacija „Neišnešiotukas“.

„Pastebima, kad anksčiau laiko gimę žmonės pasižymi ypatingu mąstymo mechanizmu, todėl tarp jų daug įžymių menininkų, politikų, filosofų. Neišnešiotukas laiką dažnai aplenkia ne tik gimdamas, bet ir mąstydamas, pastebėdamas tai, ko kiti nepastebi, – sako asociacijos „Neišnešiotukas“ vadovė Asta Radzevičienė. – Neišnešiotumas – ne liga. Tačiau šiems vaikams reikia daug daugiau pastangų, kad jie užaugtų ir pasivytų bendraamžius.“

A. Radzevičienės teigimu, šis parodos tikslas – skatinti tėvus atrasti neišnešiotuose kūdikiuose daugiau negu ligas; tikėti ir pasitikėti savo vaiku, skatinti ir ugdyti jame užgimusį talentą, kelti dvasią; visuomenei formuoti pozityviąją poziciją apie neišnešiotus naujagimius; sutelkti gausią neišnešiotukus remiančią bendruomenę: šeimas, medikus, politikus, rėmėjus.

Parodą „Gimę su genijaus žyme“ Seimo II rūmų parodų galerijoje lankytojai gali apžiūrėti lapkričio 14–30 d.  kasdien 8–17 val. Įėjimas laisvas.

Parašykite komentarą