Apie Europos Sąjungos investicijas verslui regionuose išgirdo beveik 400 verslininkų

Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) didelio susidomėjimo sulaukusiu renginiu Vilniuje baigė dešimties seminarų ciklą regionuose. Beveik tris mėnesius trukęs seminarų ciklas „ES investicijos verslui regionuose“ sulaukė išties didelio susidomėjimo ir pritraukė nemažai lankytojų. Dešimties renginių, vykusių Alytaus, Telšių, Panevėžio, Tauragės, Utenos, Marijampolės, Šiaulių, Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus regionuose apie ES finansavimo galimybes verslui išgirdo daugiau nei 370 dalyvių.

Savo finansavimo insitrumentus pristatė ir kitos investicijas administruojančios agentūros: Mokslo,
inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), UAB Investicijų ir verslo garantijos (INVEGA) VšĮ Europos socialinio fondo agentūra (ESFA) ir VšĮ Lietuvos inovacijų (LIC) centras. Renginio programoje organizacijų atstovai pristatė šiuo metu aktualiausias verslo finansavimo priemones ir dalinosi savo mintimis apie ateities perspektyvas. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas busimiems projektų vykdytojams bei jų asmeninėms įžvalgoms, konkrečioms problemoms ir klausimams, kurie, ne paslaptis – išties dažnai iškyla, norint prisitaikyti finansavimo priemonę.

LVPA direktoriaus Aurimo Pautieniaus manymu, projekto vykdytojams lengva pasiklysti internetinėje erdvėje tarp daugybės agentūrų ir priemonių. „Norėdami padėti pareiškėjams, ieškantiems tinkamiausio būdo plėsti savo verslą ES investicijų pagalba, stengiamės perteikti bendrą ES investicijų verslui regionuose paveikslą, iš kurio jis išsirinktų geriausiai jam tinkantį ir įmonės poreikius atitinkantį įrankį”.

Seminarų ciklui ES investicijos verslui pasibaigus, vykusių apklausų rezultatai parodė, kad renginio lankytojai įžvelgė didelį panašių renginių poreikį. Be to, kreipėsi su prašymais ateityje šiuos renginius daryti periodiškai bei įtraukti visas ES investicijas verslui administruojančias agentūras.

Parašykite komentarą