Šalies vadovė priėmė Austrijos ambasadorės skiriamuosius raštus

Trečiadienis, lapkričio 21 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Austrijos Respublikos ambasadorės Yvonne Toncic-Sorinj skiriamuosius raštus.

Šalies vadovė ir naujoji ambasadorė aptarė svarbiausius europinės darbotvarkės klausimus Austrijai šiuo metu pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai. Susitikime taip pat kalbėta apie regiono saugumo iššūkius, Lietuvos ir Austrijos dvišalius santykius bei verslo ryšius.

Valstybės vadovė pabrėžė, kad Lietuva vertina Austriją kaip svarbią partnerę, ieškant bendro atsako į iššūkius ir sprendžiant aktualius europinius klausimus. Nors Austrija yra neutrali, ji dalyvauja ES gynybos bendradarbiavimo PESCO projektuose, šios šalies ekspertai aktyviai stebi ir vertina Astravo atominės elektrinės projektą.

Susitikime kalbėta apie turizmo, kultūros ryšių ir studentų mainų skatinimą. Šalies vadovė atkreipė dėmesį, kad bendri mokslo ir kultūros projektai, švietimo, akademiniai ir visuomeniniai mainai suartino jaunąją kartą. Vis daugiau mūsų šalies menininkų renkasi Austriją savo studijoms.

Ambasadorė darbą Užsienio reikalų ministerijoje pradėjo 1996 m., dirbo saugumo, ES plėtros, užsienio prekybos ir branduolinės energetikos klausimais, taip pat Austrijos atstovybėje ES. Nuo 2011 m. vadovauja ES reikalų departamentui. Diplomatė kalba vokiškai, angliškai, prancūziškai, itališkai.

Parašykite komentarą