Šilumos tiekėjas įpareigotas daugiabučio namo gyventojams iš naujo paskirstyti ankstesniu laikotarpiu suvartotą šilumos energiją

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), išnagrinėjusi vartotojų (daugiabučių namų gyventojų) ir anksčiau Vilniaus mieste šilumos tiekimo veiklą vykdžiusios UAB „Vilniaus energija“ ginčą dėl šilumos paskirstymo, įpareigojo bendrovę iš naujo atlikti šilumos paskirstymą už laikotarpį nuo 2016 m. sausio 1 d.

Vartotojai VKEKK pateikė prašymą, norėdami išsiaiškinti, ar UAB „Vilniaus energija“ teisėtai atsisakė gyventojams, neįsileidusiems administratoriaus ir šilumos tiekėjo atstovo patikrinti šilumos skaitiklių, šilumos suvartojimą skaičiuoti pagal normatyvus.

VKEKK, išnagrinėjusi faktines ginčo aplinkybes, nustatė, kad teisėtai namo administratoriaus funkcijas vykdžiusiai bendrovei įforminus butų savininkų neįsileidimo patikrinti apskaitos prietaisų faktą, UAB „Vilniaus energija“ turėjo pradėti taikyti VKEKK patvirtintoje Šilumos ir karšto vandens kiekio nustatymo butų ir kitų patalpų savininkams, atsisakiusiems įsileisti šilumos ir karšto vandens tiekėjų bei šių sistemų prižiūrėtojų atstovus, metodikoje įtvirtintus normatyvus.

Parašykite komentarą