Vietoje kalėdinių dovanų lietuviai renkasi kokybiškus prietaisus, tarp jų – kavos aparatai

Artėjant jaukiausioms šventėms vis dar svarstote, kaip galėtumėte palepinti save ir šeimą? Ar dairotės, kokia dovana būtų praktiška ir naudinga? Vis daugiau lietuvių prieš Kalėdas ieško kasdienybę palengvinančių buities prietaisų. Ne tik artimiesiems, bet ir sau dažniau dovanoja ir kavos aparatus. 

„Kasmet pastebime, jog gruodžio mėnesį kavos aparatų pardavimai išauga iki 3 kartų, lyginant su vasaros mėnesiais – tokią tendenciją matome ne tik Baltijos šalyse. Rinkos tyrimų bendrovės „Business Research Center Group“ duomenimis, per pirmus devynis šių metų mėnesius Lietuvoje parduodamų kavos aparatų kiekis augo 43 proc., kas rodo, jog lietuviai vis labiau vertina patogumą, taupo savo laiką ir daugiau dėmesio skiria kavos bei namuose paruošto gėrimo kokybei“, – sako kava ir kavos aparatais prekiaujančio parduotuvių tinklo „Kavos draugas“ marketingo vadovė I. Bivainienė.

Jos teigimu, būtent prieššventiniu laikotarpiu žmonės linkę sau pasidovanoti kavos aparatą, apie kurį ilgai svarstė. Vidinės klientų apklausos duomenimis, dauguma jų apie įsigijimą galvoja net 2 metus. Tačiau nepriklausomai nuo skiriamo biudžeto, kiekvienas randa konkrečius poreikius atitinkančius modelius.

Antrą kartą kokybiškam prietaisui negaili pinigų

Artėjant Kalėdoms vis daugiau kavos mėgėjų pasiryžta įsigyti prabangesnius kavos aparatus. Anot, I. Bivainienės, sugrįžta ir tie, kurie pirmą kartą išsirinko pigesnį variantą. Tik antrąjį renkasi pagal jo funkcionalumą, o kaina lieka antrame plane: „Aparato kaina priklauso nuo jame esančių funkcijų skaičiaus, integruotos pieno sistemos tipo bei dažnai išsiskiria dizainu. Patikimi ir ilgą laiką rinkoje esantys gamintojai į aparatus taip pat investuoja daug laiko ir didelį dėmesį skiria techniniams parametrams – tam, kad kiekvienas kavos puodelis būtų aukščiausios kokybės, o prietaisas džiugintų ilgus metus. Pieno sistemas turintys aparatai visada bus brangesni už tuos, kurie gamina tik juodą kavą. Vis dėlto, mėgstantiems išgerti bent vieną pieniškos kavos puodelį per dieną, reikėtų rinktis aparatą su automatine pieno sistema.“

Norintieji jau dabar mėgautis kokybiška kava ar nudžiuginti artimuosius poreikius atitinkančiu prietaisu, neretai pasitelkia ir lizingą. Finansų bendrovės „General Financing“ 2017 m. duomenimis, gruodžio mėnesį buitinės technikos išsimokėtinai nuperkama dvigubai daugiau negu vidutiniškai kitais mėnesiais. Lizingo įmokas laiku sumoka daugiau kaip 99,5 proc. klientų – tai rodo, jog lietuviai atsakingai skolinasi, o „General Financing“ atsakingai vertina besikreipiančiųjų dėl lizingo finansines galimybes.

Kavos mėgėjams šeimose – automatiniai kavos aparatai

Kelių asmenų šeimos skirtingiems poreikiams išpildyti tinkamiausi automatiniai ar pusiau automatiniai kavos aparatai. Su automatiniais – vienu mygtuko paspaudimu galima paruošti iki 15 skirtingų kavos gėrimų bei rasti individualių kavos receptų sukūrimo funkciją. Pastaroji leidžia išsaugoti norimus nustatymus – pieno putos ar kavos kiekį, temperatūrą, stiprumą. Tai ypač palengvina kasdienybę, jei šeimos nariai mėgsta nevienodą pieno kiekio ar stiprumo kavą. 

Kokybiškesni kavos aparatai išsiskiria išmaniomis technologijomis, kurios išsaugo geriausias kavos savybes ir atskleidžia ryškiausius skonius bei aromatus. Be to, jie pasižymi itin paprasta priežiūra.

Vienas iš didžiausių privalumų ir išskirtinumų – mobiliosios programėlės. Su specialia jungtimi, naujausiuose aparatuose kavos receptą galima paruošti ir pasigaminti vos keliais paspaudimais, tiesiai iš mobiliojo telefono.

Ieškantieji paskutinės minutės dovanos renkasi mažus aparatus

Maži ir kompaktiški kapsuliniai kavos aparatai gruodį taip pat dažnai atsiduria perkamiausių dovanų sąraše. Savo populiarumą jie užsitarnavo, nes nereikalauja didelio biudžeto, galima rinktis iš itin gausaus kavos kapsulių asortimento, o priežiūra paprastumu pralenkia daugelį kitų tipų aparatų. Tokių kainos prasideda nuo keliasdešimties eurų.

Tarp jų rasite ir netradiciniu dizainu bei stiliumi pasižyminčių variantų su skirtingomis funkcijomis. Vieni turi „Eko“ režimo funkciją, kuri automatiškai išjungia aparatą po 5 minučių nenaudojimo, taip pat galima užprogramuoti puodelių dydžius ar ruošiamos kavos stiprumą.

Tokius aparatus galima dovanoti tiems, kurie mėgsta gardžius, greitai paruošiamus tiek juodos, tiek pieniškos kavos gėrimus, bet nenori skirti daug laiko gaminimui ir priežiūrai.

Parašykite komentarą