Sugrįžtanti Čempionų lyga: apsivertusios kortos Mančesteryje ir „AS Roma“ pasakos kartojimas

Dviejų mėnesių laukimas – baigėsi. UEFA Čempionų lygos kovos sugrįžta ir jau šį vakarą futbolo sirgaliai turės progą išvysti du kvapą gniaužiančius mačus.

22 valandą Lietuvos laiku ginklus surems „Manchester United“ bei Paryžiaus „Saint-Germain“ ir „AS Roma“ bei „FC Porto“ ekipos.

„Manchester United“ – Paryžiaus „Saint-Germain“

Vos ištraukus burtus buvo aišku – PSG yra ryškūs favoritai šioje poroje. Vis dėlto „Man Utd“ vairą perėmus Ole’ui Gunnarui Solskjaerui situacija kiek pasikeitė. „Raudonieji velniai“ per 11 rungtynių, kai už komandos vairo stovi norvegas, laimėjo 10 mačų ir kartą sužaidė lygiosiomis. Per šį laikotarpį „Man Utd“ įmušė 28 įvarčius ir praleido 7. „Man Utd“ per šį laikotarpį nesužaidė nė vienų rungtynių, kuriose neįmuštų bent vieno įvarčio.

Tuo metu PSG gyvena kur kas kitokiomis nuotaikomis. Paryžiečiai savaitgalį tik 1:0 įveikė „Boerdaux“, prieš tai buvo pralaimėjusi „Lyon“ ekipai 1:3, o Prancūzijos taurėje „Villerfanche“, kuri žaidžia trečioje šalies lygoje, įveikė tik po pratęsimo. Visa tai atsiremia į itin svarbių futbolininkų traumas. Komandos žvaigždės Neymaras ir Edisonas Cavani yra susižeidę ir jie tikrai nežais šį vakarą Anglijoje. Vis dėlto, net ir be jų yra kam pulti PSG gretose. Kylianas Mbappe įmušė septynis įvarčius per paskutines devynerias PSG rungtynes. 

Panašu, kad susitikimas tarp „Man Utd“ ir PSG gali būti rezultatyvus. „Raudonieji velniai“ su O. Solskjaeru nepaliko aikštės neįmušę įvarčio, o PSG įmušė jau 11-oje Čempionų lygos rungtynių iš eilės. Vis dėlto PSG iš tų 11 rungtynių vos du kartus nepraleido įvarčio į savo vartus. 

Nors prieš du mėnesius aiškus favoritas buvo PSG klubas, dabar „TOPsport“ ekspertai mato visiškai priešingą situaciją. „TOPsport“ bukmekeriai „Man Utd“ ekipos šansus iškovoti pergalę pirmajame tarpusavio susitikime vertina 41%, PSG šansus parsivežti pergalę namo vertina 31%, o lygiųjų atvejį vertina 28%. 

Dar didesniais favoritais „Man Utd“ laiko futbolo aistruoliai, kurie nutarė lažintis šiose rungtynėse. Net 60% „TOPsport“ klientų pasirinko „Man Utd“ pergalę, 25% PSG pergalę ir vos 15% lygiąsias.

„AS Roma“ – „FC Porto“ 

Kitoje šio vakaro poroje – kiek mažiau intrigos, tačiau „Roma“ komandos nenuspėjamumas jos visada gali parūpinti. Būtent „Roma“ ekipa pirmavusi 3:0 prieš „Atalanta“ sugebėjo sužaisti lygiosiomis 3:3. Po keletos dienų „Roma“ Italijos taurės rungtynėse net 1:7 nusileido „Fiorentina“ futbolininkams. Vis dėlto po to „Roma“ sužaidė lygiosiomis 1:1 su „AC Milan“, o savaitgalį 3:0 susidorojo su „Chievo“. Būtent nepastovi „Roma“ forma ir kelia daugiausiai klausimų prieš šį mačą, kas „Porto“ palieka nežinioje. 

Štai „Porto“ futbolininkai šį sezoną vienu metu buvo laimę 18 mačų iš eilės, tačiau per paskutines ketverias rungtynes sugebėjo švęsti tik vieną laimėjimą. Į menką duobę patekusi „Porto“ vietiniame čempionate sužaidė nulinėmis lygiosiomis su „Guimaraes“ ir 1:1 su „Moreirense“. Nepaisant to, „Porto“ ir toliau pirmauja šalies lygoje. Portugalijos ekipa šį sezoną per 14 susitikimų išvykoje nepralaimėjo nė vieno karto. 

Šiame susitikime futbolo fanai taip pat gali tikėtis itin rezultatyvių rungtynių. „Roma“ šį sezoną per susitikimą muša po 2,67 įvarčio, kai „Porto futbolininkai keturiose iš penkerių pergalingų Čempionų lygos grupių etapo rungtynių įmušė tris ar daugiau įvarčių. Gąsdinantis „Porto“ puolimas gali neleisti „Roma“ ekipai net priartėti prie praėjusio sezono sėkmės – Čempionų lygos pusfinalio.

Vis dėlto „TOPsport“ ekspertai šioje poroje mato aiškius favoritus ir „Roma“ ekipos pergalę pirmajame tarpusavio mače vertina 48%. Tuo metu lygiųjų tikimybė yra vertinama 27%, kai „Porto“ ekipos pergalė – 25%. 

Dar ryškesnį skirtumą tarp komandų įžvelgia ir fanai. Net 80% statymų buvo už „Roma“ ekipos pergalę, o po 10% už lygiąsias bei „Porto“ triumfą Italijoje.

Parašykite komentarą