Visuomeniniai rinkimų komitetai kreipiasi į LRT generalinę direktorę M. Garbačiauskaitę-Budrienę.

Visuomeninikai renkasi prie LRT užduoti du klausimus generalinei direktorei M. Garbačiauskaitei-Budrienei.

Visuomenininkai ir rinkimuose dalyvaujantys visuomeniniai komitetai yra susirūpinę dėl visuomenės informavimo apie savivaldos rinkimus. Atkreipiame dėmesį, kad susidarė situacija, kai informacija yra ribojama tam tikroms gyventojų grupėms: rinkimuose dalyvaujantiems visuomeniniams komitetams bei piliečiams-rinkėjams ir, manytina, pažeidžiamos jų teisės bei galimybės dalyvauti lygiateisiškai rinkimų procese.

Kadangi nacionalinis transliuotojas negali objektyviai informuoti gyventojų apie savivaldybių rinkimus ir išskirtinai fokusuojasi tik į turinčius prieigą prie interneto, visuomeniniai rinkimų komitetai organizuoja Kiemo forumą prie LRT – vasario 19 d., 14 val.

Paruošėme du klausimus ir kviečiame į juos atsakyti LRT generalinę direktorę M. Garbačiauskaitę-Budrienę:

  • Kaip bus užtikrintas visų gyventojų informavimas, ypač neįgaliųjų (pvz. aklųjų ir silpnaregių), vyresnio amžiaus, mažiau galimybių turintys asmenys ir visi kiti, kurie nesinaudoja internetu, o Nacionalinis transliuotojas yra pagrindinis informavimo šaltinis? 
  • Kaip bus užtikrintos visų kandidatų, dalyvaujančių rinkimuose, teisės ir lygios galimybės, ypač, kai suteikiamas populiarios televizijos laidos eteris daugiau finansinių galimybių turintiems kandidatams ir tokiu būdu užkertamas kelią visuomenei mažiau žinomiems kandidatams būti išgirstiems rinkėjų?

 Visuomeninių komitetų vardu:

 Visuomeninis rinkimų komitetas „Gedimino miestas“

Arūnas DEGUTIS

 Visuomeninis rinkimų komitetas „Judėk, Vilniau“

Paulius MALŽINSKAS

 Visuomeninis rinkimų komitetas „Junkis“

doc. dr. Andrius Stasiukynas

 Visuomeninis rinkimų komitetas „Vilniečių „Lokys“

Zygmunt KLONOVSKI

Visuomeninis rinkimų komitetas „Vilnius gali“

Vilius NAVICKAS

Parašykite komentarą