Opozicijos lyderė V. Čmilytė-Nielsen tapo Seimo valdybos nare

Seimo opozicinėms Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoms susitarus dėl bendradarbiavimo ir pasirašius bendrą susitarimą dėl opozicijos lyderio, šiandien Seimas papildė parlamento valdybos sudėtį.

Už tai numatantį nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo 2016 m. lapkričio 15 d. nutarimo Nr. XIII-7 „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo valdybos patvirtinimo“ pakeitimo“ (projektas Nr. XIIIP-3322) vieningai balsavo 96 Seimo nariai.

Frakcijų susitarime įtvirtinta, kad opozicijos lyderio postas bus rotuojamas, atsižvelgiant į frakcijų dydį. Pirmąja šios Seimo kadencijos opozicijos lydere ir Seimo valdybos nare tapo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Seimas, atsižvelgdamas į Seimo statuto 28 straipsnį, V. Čmilytę-Nielsen įtraukė ir į Seniūnų sueigos sudėtį. Už tai numatantį nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo 2016 m. lapkričio 15 d. nutarimo Nr. XIII-8 „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo seniūnų sueigos sudarymo“ pakeitimo“ (projektas Nr. XIIIP-3323) taip pat vienbalsiai pasisakė 99 Seimo nariai.

Parašykite komentarą