Kvietimas į Europos inovacijų ir technologijų instituto (EIT) renginį

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. kovo 29 d.
Renginio pradžia: 09:30
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2019 m. kovo 29 d.
Renginio vieta: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Konferencijų salė 501 Gedimino pr. 51, LT-01504 Vilnius.

šį penktadienį Europos inovacijų ir technologijų institutas (EIT) kartu su Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministru kviečia visus į EIT informavimo dieną.

Kovo 29 d. Vilniuje lankysis Europos inovacijų ir technologijų instituto (EIT) delegacija, kuri Lietuvos verslo, mokslo ir viešojo sektorių atstovams pristatys įsiliejimo į EIT veiklą ir bendradarbiavimo galimybes.

Renginyje dalyvaus EIT direktorius Martin Kern, ekonomikos ir inovacijų viceministrai Gintaras Vilda ir Jekaterina Rojaka, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius, EIT valdybos narė ir Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko direktorė Laima Kaušpadienė, visų EIT bendruomenių atstovai, pristatysiantys kuruojamas sritis.

Renginio data: 2019 m. kovo 29 d.

Vieta: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Konferencijų salė 501

Gedimino pr. 51, LT-01504 Vilnius.

Būsime dėkingi, jei informuosite apie dalyvavimą renginyje.

Šiuo metu EIT veikia 8 bendruomenės, o kiekviena iš jų siekia aktyviai prisidėti sprendžiant svarbiausius iššūkius Europoje: klimato kaitos (EIT Climate-KIC), skaitmenizacijos (EIT Digital), maisto (EIT Food), sveikatos ir senėjimo (EIT Health), gamybos (EIT Manufacturing), tvarios energetikos (EIT InnoEnergy), išmanaus ir švaraus transporto (EIT Urban Mobility), medžiagų (EIT Raw Materials).

Kiekviena bendruomenė veikia nepriklausomai, jų veiklai vykdyti EIT skiria finansavimą iš savo biudžeto, kuris siekia 2,4 mlrd. eurų. Bendruomenės įvairiose Europos šalyse yra įsteigusios inovacijų centrus (angl. hub). Pavyzdžiui, Kauno technologijos universitetas 2018 m. yra įsijungęs į EIT bendradarbystės centro „EIT Food hub“ veiklą, kuris rūpinasi maisto mokslo inovacijoms ir startuolių plėtra Baltijos šalių regione.

Parašykite komentarą