Seimo EDPK pranešimas: „Seime bus aptariamas išmaniosios apskaitos diegimo projektas Lietuvoje“

2019 m. kovo 27 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisija (EDPK) kovo 27 d. renkasi į posėdį, kuriame bus aptariamas išmaniosios apskaitos diegimo projektas Lietuvoje.

„Išmaniosios elektros apskaitos sistemos diegimas yra vienas didžiausių ir brangiausių energetikos projektų Lietuvos istorijoje, tačiau gyventojai, žiniasklaida, politikai ir kitos suinteresuotos pusės kol kas stokoja informacijos apie milžinišką projektą“, – sako EDPK pirmininkas Virgilijus Poderys.

Išmaniosios elektros apskaitos investicijų projektas šiuo metu yra derinamas su Kainų komisija, tačiau išsamesnės jo detalės kol kas yra įslaptintos ESO (Energijos skirstymo operatorius) valdybos sprendimu.

ESO iki 2023 metų planuoja nupirkti ir visiems šalies elektros energijos vartotojams įrengti apie 1,6 mln. elektros energijos išmaniųjų skaitiklių, valdomų nuotoliniu būdu. Įmonė skaičiuoja, kad išmaniosios apskaitos diegimo Lietuvoje projekto vertė gali viršyti 200 mln. eurų.

Diegti išmaniuosius elektros energijos apskaitos prietaisus gyventojams, esant teigiamiems išlaidų ir naudos analizės rezultatams, numatyta Vyriausybės patvirtintame Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijos Įgyvendinimo priemonių plane. Pagal šį dokumentą, įgyvendinti projektą turėtų Energetikos ministerija, ESO ir Kainų komisija.

Kol kas Lietuva yra viena iš paskutiniųjų Europos Sąjungos valstybių, vis dar neturinčių įdiegtos išmaniosios apskaitos.

Šios dienos komisijos posėdyje dalyvauja ir į klausimus atsakys AB „ESO“, Energetikos ministerijos, Valstybinės kainų ir energetikos komisijos atstovai.

Komisijos posėdis tiesiogiai transliuojamas internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat – Seimo „YouTube“ paskyroje.​

 

Daugiau informacijos:

Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas

Virgilijus Poderys, tel. 8 668 42152

 

Parašykite komentarą