„Tele2 Big Data akademija“ pasirinko praktikantus – teko surasti daugiau vietų nei planuota

Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ projektas „Big Data akademija“ pradeda antrąjį etapą: dvylikai studentų pabaigus mėnesį trukusią intensyvių mokymų programą, šeši iš jų pradeda didžiųjų duomenų analizės praktiką. Mentoriai priimti planavo tik keturis praktikantus, tačiau studentai viršijo lūkesčius ir nepaliko kitos išeities, kaip tik rasti daugiau praktikos vietų.

Paklausa lenkia pasiūlą

Didžiųjų duomenų analitikus „Tele2“ ugdo jau antrus metus iš eilės. Programa vykdoma dėl sparčiai augančios didžiųjų duomenų paklausos ir juos analizuoti gebančių profesionalų stokos. Šios, itin perspektyvios specialybės atstovų darbas – išnagrinėti milžiniškus vartotojų duomenų kiekius ir tame atrasti plika akimi nematomas tendencijas bei galimas prognozes.

„Šiemet „Big Data akademijos“ studentų tarpe matėsi ypatingai didelė įvairovė. Tarp praktikantų pateko ne vien informatikos patirties turintys studentai, bet ir komunikaciją, filosofiją, finansus studijavę jauni žmonės, pasiūlę netipinius požiūrio taškus. Tai ryškiai atsispindėjo ir baigiamuosiuose darbuose – gavę tą patį duomenų paketą visi studentai jį apdorojo skirtingai ir kiekvienas pastebėdavo tai, ko nenagrinėjo kiti“, – teigia vienas didžiųjų duomenų analizės dėstytojų Gvidas Navickas.

Pirmosios akademijos laidos studentams buvo pasiūlytos darbo vietos „Tele2“, tad 2 iš jų šiuo metu dirba telekomunikacijų bendrovėje. Pirmadienį keturių mėnesių praktiką pradeda šeši nauji studentai – keturios merginos ir du vaikinai.

Finalinis projektas – su realiais duomenimis

Teorinių paskaitų mėnesį užbaigė finalinis darbas, kurio metu studentai analizavo realius telekomunikacijų bendrovės duomenis. Kiekvienas studentas juos tyrė savo pasirinktu principu, dėstytojams nurodant tik galimas gaires.

Viena „Big Data akademijos“ studenčių – 23-ejų Elena Gečaitė pasakoja, kad didžiųjų duomenų analizės grožis ir yra tai, jog skirtingi požiūriai tuose pačiuose duomenyse gali pastebėti unikalias išvadas.

„Išanalizuoti duomenis yra viena, bet jų interpretacija – jau visai kita. Ir tai, kad mes visi buvome iš skirtingų sferų ir turėjome skirtingas ekspertines žinias, labai padėjo atlikti savo tyrimus – jei tu kažko nežinai, kitas gali paaiškinti. Tad išmokome daug ne tik iš dėstytojų, bet ir vienas iš kito“, – pasakoja E. Gečaitė.

Kitas praktikantu tapęs studentas, neseniai chemijos inžinerijos studijas Lidso universitete Anglijoje baigęs Ignas Krikštaponis, teigia, kad praktika – pats geriausias mokymosi būdas.

„Eidamas į akademiją nelabai supratau, kaip apdorojami didieji duomenys ir kam juos galima panaudoti. Gauti realius duomenis ir galimybę pačiam juose rasti tai, kas galėtų būti naudinga, buvo labai geras testas. Didžiausias iššūkis – paskaitų metu gautą informaciją pritaikyti savo nusistatytam tikslui pasiekti“,  – sako vaikinas.

Po keturių mėnesių pažangiausi „Tele2 Big Data akademijos“ praktikantai bus pakviesti prisijungti prie „Tele2“ kolektyvo ir dirbti didžiųjų duomenų analitikais.

Parašykite komentarą