Geri veiklos rezultatai atspindi sėkmingus pokyčius

Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bendrovė „Vilniaus vandenys“ gerais veiklos rezultatais su klientais dalijosi antrus metus iš eilės. 2018 m. bendrovė uždirbo 5,6 mln. eurų audituoto grynojo pelno, o jos EBITDA sudaro 12,1 mln. eurų. Geri praėjusių metų veiklos rezultatai atspindėjo sėkmingus pokyčius bendrovėje, be to, tai leido klientams vėl sumažinti kai kurių paslaugų kainas nuo 2019 m. vasario mėnesio.

„Džiaugiuosi gerais bendrovės veiklos rezultatais. Jie pasiekti įgyvendinus visus valdybos nustatytus tikslus, veikiant efektyviau ir skaidriau. Noriu padėkoti klientams už pasitikėjimą ir įvertintą vis gerėjantį aptarnavimą. Nesustosime jį tobulinę ir šiais metais“, – sako „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) pernai siekė 12,1 mln. eurų, kai 2017 m. buvo 17,6 mln. eurų. Sąnaudų didėjimas bei pajamų dėl sumažėjusios kainos mažėjimas 2018 metais mažino EBITDA. Bendrovės grynasis pelnas 2018 metais sudarė 5,6 mln. eurų, kai 2017 metais buvo 15,8 mln. eurų.

Pagrindinių bendrovės veiklų (geriamojo vandens tiekimo bei nuotekų tvarkymo) pelno dydis yra reguliuojamas Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK). Pelno dalis, viršijanti suderintą su VKEKK, yra grąžinama klientams sumažinant ateinančio laikotarpio paslaugų kainas. Tuo būdu pagrindinių paslaugų kainos klientams tiek pernai, tiek šiemet yra mažesnės.

2019 m. „Vilniaus vandenų“ laukia ne mažiau ambicingi tikslai ir naujas etapas. Bendrovė ir toliau ypatingą dėmesį skirs veiklos efektyvumui bei skaidrumui, klientų aptarnavimo tobulinimui, įsitraukimui į aplinką tausojančius bei socialinę atsakomybę didinančius projektus.

„Didelį dėmesį šiemet skirsime naujų klientų prijungimui prie tinklų, didinsime investicijas į infrastruktūros rekonstrukciją ir plėtrą, gerinsime paslaugų kokybę. Tikiu, kad dirbdami atvirai, atsakingai ir aktyviai, pateisinsime klientų lūkesčius“, – sako M. Švaikauskas.

Papildoma informacija:

2018-ieji „Vilniaus vandenims“ buvo tęsiamų pokyčių metai, pasižymėję didesne veiklos apimtimi. Pagrindiniai veiklos rodikliai – parduoto geriamojo vandens kiekis bei surinktų ir išvalytų nuotekų kiekis –2018 metais augo 3–4 procentais, lyginant su 2017 metais.

2018 metais prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tvarkymo tinklų bendrovė prijungė 2546 naujus klientus (230 klientų daugiau nei 2017 m.). Dar su 437 klientais pasirašytos preliminarios prisijungimo sutartys.

Bendrovė klientų aptarnavimui ir jo tobulinimui nuolat skiria ypatingą dėmesį. Pernai klientams buvo pristatytas svarbus projektas – moderni klientų savitarnos platforma savitarna.vv.lt.

Atsižvelgę į klientų pastebėjimus, „Vilniaus vandenys“ peržiūrėjo naujų klientų prijungimo prie bendrovės tinklų procesą ir terminus. Klientų atliktų darbų priėmimo eilė sutrumpėjo nuo 2 savaičių iki 5 kalendorinių dienų.

Daug pastangų bendrovė skyrė skambučių centrą stiprinti, įdiegti vieno langelio principą, taip pat pradėti matuoti naujų klientų pasitenkinimą vos prisijungus prie tinklo.

Įdiegus patobulinimus, klientų pasitenkinimą matuojantis indeksas pakilo trimis punktais nuo 67 iki 70 ir viršijo bendrą Lietuvos komunalinių paslaugų įmonių klientų pasitenkinimo indekso vidurkį. Pagal tarptautinę GCSI (Global Customer Satisfaction Index) metodiką atlikto tyrimo duomenys gauti apklausus 2000 privačių klientų ir per 400 juridinių klientų.

Apie bendrovę „Vilniaus vandenys”:

„Vilniaus vandenys” tiekia tyrą geriamąjį vandenį Vilniaus, Šalčininkų, Švenčionių ir Vilniaus rajonų gyventojams, taip pat tvarko nuotekas bei eksploatuoja tam naudojamus vandentiekio ir nuotekų tinklus. Bendrovė turi daugiau nei 250 tūkst. klientų, kuriems tiekia tik požeminį vandenį iš giluminių gręžinių. Jų gylis siekia iki 180 metrų. Per parą savo klientams bendrovė patiekia maždaug 88 tūkst. kubinių metrų skaidraus ir tyro vandens.

Bendrovės „Vilniaus vandenys“  akcijos priklauso Vilniaus, Vilniaus rajono, Švenčionių rajono bei Šalčininkų rajono savivaldybėms.

Parašykite komentarą