Seime bus atverta paroda, skirta Pasaulinei kultūros dienai

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2019 m. balandžio 15 d.
Renginio pradžia: 10:30
Renginio vieta: Seimo Spaudos konferencijų salėje

Balandžio 15 d., pirmadienį, 10.30 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II r.) pristatoma respublikinio mokinių dailės darbų konkurso ,,Taikos vėliava – tai…“ paroda – nugalėtojų ir nominantų darbai. Paroda skiriama Pasaulinei kultūros dienai. Parodos iniciatorius Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pavaduotojas prof. Vytautas Juozapaitis. Paroda veiks iki balandžio 30 d.

Respublikinį 3–6 klasių mokinių konkursą organizavo Radviliškio „Gražinos“ pagrindinė mokykla. Vaikai iš Lietuvos ugdymo įstaigų konkursui pateikė apie 100 įvairiomis piešimo priemonėmis ir technikomis atliktų dailės darbų, kurie buvo vertinami pagal dvi amžiaus grupes: I grupė – 3–4 klasių mokiniai; II grupė – 5–6 klasių mokiniai. Konkurso nugalėtojų ir nominantų darbų parodos atidarymas Seime – baigiamasis konkurso renginys. Geriausių darbų autoriai – prizinių vietų nugalėtojai iš kiekvienos amžiaus grupės – bus apdovanoti Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pavaduotojo prof. V. Juozapaičio ir tarptautinio Taikos vėliavos komiteto prie Jungtinių Tautų skyriaus Lietuvoje padėkomis. Po 10 mokinių iš kiekvienos amžiaus grupės bus apdovanoti Radviliškio rajono savivaldybės Švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus padėkomis už kūrybiškumą, originalumą ar atliktos technikos savitumą.

Tarptautinio Taikos vėliavos komiteto prie Jungtinių Tautų prezidentė dr. Alisija Rodriges Fernandes (Alicia Rodriguez Fernandez), įvertinusi Lietuvos pastangas skleidžiant taikos ir kultūros idėjas, komiteto vardu 2015 m. rugsėjo 10 d. paskelbė Lietuvą Taikos Respublika ir įteikė Seimui Taikos vėliavą. Lietuva yra pirmoji valstybė pasaulyje, kuriai buvo suteiktas Taikos Respublikos vardas. Taikos vėliava Lietuvoje keliama Pasaulinę kultūros dieną. Ši diena minima kasmet balandžio 15 d. Taikos vėliava – tai simbolinis įsipareigojimas saugoti meno, mokslo ir kultūros vertybes, o kartu ir ginti taiką. Jos simboliu buvo pasirinktas rubino spalvos žiedas, juosiantis tris rubino spalvos skritulius baltame fone.

 

Parašykite komentarą