Seimas po svarstymo pritarė siūlymui reglamentuoti užsienyje gyvenančių lietuvių perkėlimą į Lietuvą esant poreikiui

Seimas po svarstymo bendru sutarimu pritarė Asmenų perkėlimo į Lietuvos Respubliką įstatymo projektui Nr. XIIIP-3023(3), kuriuo siekiama sudaryti galimybę humanitarinės krizės ištiktoje užsienio valstybėje ar jos dalyje nuolat gyvenantiems Lietuvos Respublikos piliečiams, lietuvių kilmės asmenims, asmenims, pagal Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymą turintiems teisę atkurti Lietuvos Respublikos pilietybę, ir jų šeimos nariams ir (ar) globojamiems nepilnamečiams vaikams (toliau – perkeliamasis asmuo) atvykti nuolat gyventi į Lietuvos Respubliką  ir integruotis Lietuvos visuomenėje.

Svarstomu projektu reglamentuojamos perkeliamojo asmens statuso suteikimo ir panaikinimo sąlygos, nustatomas valstybės pagalbos teikimo perkeliamiesiems asmenims atvykti į Lietuvos Respubliką ir jiems integruotis visuomenėje mechanizmas.

„Noriu pasidžiaugti, kad Užsienio reikalų ministerija parengė tokį įstatymą. Jis yra labai reikalingas mūsų bendruomenei, kuri yra tose teritorijose, kuriose yra labai didelės problemos. Turbūt akivaizdžiausias pavyzdys šiandien yra Venesuela. Venesuelos lietuviai labai laukia šito įstatymo priėmimo“, – pritarti projektui ragino Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Gintarė Skaistė.

Parašykite komentarą