Tarptautinėje konferencijoje Seime politikai ir ekspertai diskutuos apie Lietuvos gyventojų įtraukimo į apsirūpinimo energija procesą

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. balandžio 12 d.
Renginio pradžia: 09:30
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2019 m. balandžio 12 d.
Renginio vieta: Konstitucijos salė (Seimo I rūmai)

2019 m. balandžio 10 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Balandžio 12 d., penktadienį, Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisija kartu su Lietuvos saulės energetikos asociacija ir Lietuvos vartotojų asociacijos aljansu organizuoja tarptautinę konferenciją apie gyventojų įtraukimo į apsirūpinimo energija procesą panaudojant saulės energetikos galimybes daugiabučių namų renovacijoje ir kuriant energetines bendrijas.

Konferencija vyks Konstitucijos salėje (I rūmai). Pradžia –9.30 val.

„Renginio tikslas – vykdant 2018 m. Europos Sąjungos Atsinaujinančios energetikos direktyvą, sukviesti Lietuvos bei užsienio šalių ekspertus ir aptarti, kaip Lietuvoje gali būti didinamas energiją gaminančių vartotojų (angl. prosumers) skaičius, kokius geriausius užsienio pavyzdžius galima panaudoti siekiant darnios energetikos sektoriaus plėtros,“ – sako Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys.

Įžanginės sesijos (9.30 val.) tema – „Energetikos politika ES priėmus teisės aktų rinkinį „Švari energija visiems europiečiams“. Dalyvius pasveikins naujasis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, apie atsinaujinančią energetiką Lietuvos Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje kalbės energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, konferenciją moderuos Virgilijus Poderys.

I konferencijos dalyje (9.30 val.) bus kalbama apie saulės energijos panaudojimą daugiabučiuose namuose, – II dalyje (12.30 val.) – apie energetinių bendrijų kūrimą ir jų vaidmenį įgyvendinant ES atsinaujinančios energetikos plėtros nuostatas. 15 val. baigiamąsias išvadas pristatys V. Poderys ir Knutas Hioleris (Knut Höller), organizacijos „Initiative Wohnungswirtschaft Osteuropa e.V.“ vadovas.

Išsamią renginio programą galima rasti ČIA.

 

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat – Seimo „YouTube“ paskyroje.

 

Konferencija organizuojama vykdant ES HORIZON 2020 projektą „Heroes“ ir Vokietijos vyriausybės globojamos klimato apsaugos iniciatyvos „Europäische Klimaschutzinitiative“ projektą „EUKI SOL: Solar Energy for Multi-Family Buildings in Lithuania“.  

 

Daugiau informacijos:

Seimo kanceliarijos patarėja Živilė Rožėnaitė

Tel.: (8 5) 239 6828, mob. 8 612 02 689

El. p. zivile.rozenaite@lrs.lt

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė

Tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt

 

Parašykite komentarą