Premjeras dalyvaus Centrinės ir Rytų Europos ir Kinijos vyriausybių vadovų susitikime

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis balandžio 12 d., penktadienį, vyksta į Dubrovniką, kur dalyvaus 8-ajame Centrinės ir Rytų Europos ir Kinijos vyriausybių vadovų susitikime.

Vizito metu Ministras Pirmininkas sakys kalbą „16+1“ valstybių vadovų plenarinėje sesijoje. Lietuva pažymi šio formato teigiamą įtaką stiprinant šalių bendradarbiavimą žemės ūkio ir maisto pramonės srityje, siekiant atverti Kinijos rinką Lietuvos gamintojams. Premjeras pristatys Lietuvos transporto infrastruktūrą, itin reikšmingą vystant krovinių vežimus tarp Kinijos ir Europos, akcentuos Lietuvos lyderystę finansinių technologijų (FINTECH) srityje, taip pat pakvies „16+1“ valstybių finansų ministrus ir nacionalinių bankų valdytojus į 2019 m. lapkritį Vilniuje rengiamą tarptautinį FINTECH forumą.

Vizito metu planuojamas dvišalis S. Skvernelio susitikimas su Kinijos Liaudies Respublikos Vyriausybės vadovu Li Keqiang’u. Jo metu didžiausias dėmesys bus skiriamas bendradarbiavimui žemės ūkio srityje, siekiant Kinijos rinką padaryti atviresnę Lietuvoje pagamintai žemės ūkio produkcijai. Lietuvos ir Kinijos vyriausybės intensyviai dirba siekdamos užbaigti visas procedūras, reikalingas jautienos ir jautienos subproduktų eksportui į Kinijos rinką pradėti artimiausiu metu. Premjerai taip pat aptars bendradarbiavimą prekybos, transporto, gyvybės mokslų, kultūros ir švietimo mainų srityje.

„16+1“ susitikimų metu numatoma pasirašyti protokolą dėl lietuviškų kviečių eksporto į Kiniją.

Premjerą delegacijoje Kroatijoje lydės žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

Centrinės ir Rytų Europos ir Kinijos vyriausybių vadovų susitikimas yra daugiašalio politinio bendradarbiavimo formatas, papildantis Lietuvos ir  Kinijos dvišalio bendradarbiavimo iniciatyvas.

Parašykite komentarą