Bėgimas už organų donorystę: susitikime Panevėžyje, Senvagėje

Šeštadienio rytmečio vėsą Panevėžyje kaitins bėgikų būrys – rytoj, balandžio 13-ąją, čia prasidės „Lietuvos bėgimo taurės“ renginiai, kurie tęsis iki pat rudens. Į šią sportininkų fiestą jungiasi ir Nacionalinis transplantacijos biuras, bėgimo renginiuose skleisiantis organų donorystės žinią.

Renginio organizatorė „Lietuvos bėgimo taurė”, organizuodama tradicines 51-ąsias bėgimo varžybas „Senvagė 2019“, pakvietė ir čia pirmą kartą startuos bėgančiųjų už organų donorystę 24 žmonių komanda – Nacionalinio transplantacijos biuro darbuotojai, gydytojai, slaugytojos, studentai. Jie bėgs su šūkiu „Organų donorystei TAIP!“. Bėgikai įveiks 1, 3 ir 10 kilometrų distancijas.

Bėgimo dalyviai rytoj rinksis Senvagėje prie viešbučio „Romantic“ (Kranto g. 24, Panevėžys) – čia bus bėgimo starto ir finišo vieta. 9 valandą prasidės dalyvių registracija, o 11 val. 50 min. – renginio pradžia. Senvagėje pastatytoje žaliojoje palapinėje rytoj įsikurs ir Nacionalinio transplantacijos biuro darbuotojai, kviesiantys pasirašyti sutikimą donoro kortelei gauti, pasikalbėti apie organų donorystę. Sutikimą donorystei po mirties galima pasirašyti ir internetu: http://ntb.lrv.lt/

Organų donorystės idėja bus pristatyta balandžio – spalio mėnesiais vyksiančių „Lietuvos bėgimo taurės“, „Lietuvos triatlono taurės“ renginių metu.

Gegužę bus bėgama į vieną iš sostinės dangoraižių. Vasarą bus surengti bėgimai „Bėgam už Marijampolę“, „Biržų kilometrai“, „Alytaus pusmaratonis“, rudenį  – Rumšiškių bėgimas „Aplink Lietuvą“.

„Nacionalinis transplantacijos biuras, siekdamas viešinti ir populiarinti organų donorystės idėją,  nuolat ieško patrauklių būdų, kaip tai padaryti, – sako įstaigos laikinoji vadovė Rasa Pekarskienė. – Prasminga, kai organų donorystės idėją galima propaguoti sveikatinimo, bėgimo renginių metu. Esame dėkingi viešajai įstaigai „Lietuvos bėgimo taurė“, kad į bėgikų gretas šiemet įsileido ir komandą žmonių, bėgsiančių už organų donorystę. Tikimės, kad bėgikų marškinėlius puošiantys užrašai „Organų donorystei TAIP!“ atkreips žmonių dėmesį“.  

Informaciją apie bėgimus rasite čia: http://www.begimotaure.lt/

Parašykite komentarą