Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Švedijoje

Trečiadienis, balandžio 17 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Švedijos Karalystėje Giedriui Čekuoliui.

Susitikime su ambasadoriumi šalies vadovė aptarė Lietuvos ir Švedijos dvišalius ryšius, bendradarbiavimą ekonomikos, energetikos, saugumo, kultūros, ir turizmo srityse, taip pat bendrus iššūkius Europos Sąjungoje.

Pasak Prezidentės, Švedija – svarbi mūsų šalies partnerė ne tik ieškant paramos svarbiais ES darbotvarkės klausimais, bet ir kartu užtikrinant saugumo ir gerovės augimą Baltijos ir Šiaurės valstybių regione. Kalbant apie regiono saugumą valstybės vadovė pabrėžė, jog nors Švedija nėra NATO narė, jos vaidmuo yra neatsiejamas nuo viso regiono gynybos.

Diplomatas baigė tarptautinių santykių mokslus, nuo 1990 m. pradėjo darbą Užsienio reikalų ministerijoje. Buvo ambasadoriumi Madride, Paryžiuje ir Ženevoje, prie ESBO ir kitų tarptautinių organizacijų. Nuo 2016 m. yra ambasadorius ypatingiems pavedimams – migracijos klausimams ir diplomatų atestacijai. Ambasadorius kalba ispaniškai, angliškai, prancūziškai ir rusiškai.

Parašykite komentarą