Seimo LSDD frakcijos pranešimas: referendumui dėl dvigubos pilietybės sąlygos buvo sudėtingos

2019 m. gegužės 14 d. pranešimas žiniasklaidai

Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija Seime, jos atstovas, Seimo pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas dėkoja visiems Lietuvos piliečiams, dalyvavusiems referendume dėl dvigubos pilietybės. „Kiekvienas Lietuvos pilietis, dalyvavęs referendume parodė mūsų politikams, kad klausimas yra aktualus. Dėkojame visiems, išreiškusiems savo nuomonę. Ypatingai didelės padėkos nusipelnė šiuo klausimu dirbę Pasaulio Lietuvių bendruomenės Valdybos pirmininkė Dalia Henkė, Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovė Vida Bandis, Pasaulio lietuvių bendruomenės ekonominio bendradarbiavimo komisijos pirmininkas Rimvydas Baltaduonis bei ambasadorius, Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkas Antanas Vinkus. Šių asmenybių pastangomis dvigubos pilietybės klausimas buvo pasiekęs Lietuvos piliečius referendume“, – sako Seimo LSDD frakcijos narys G. Kirkilas.

Frakcijos narių įsitikinimu, referendumui sąlygos buvo labai sudėtingos, tačiau aktyvus lietuvių susidomėjimas parodė, kad dviguba pilietybė ir Lietuvos pilietybės išsaugojimas yra labai aktualus.

„Man atrodo, tai yra tęstinis klausimas ir užduotis būsimiems šalies Prezidentams. Bet svarbiausia, kad šiuo klausimu visuomenei buvo sudėtinga apsispręsti dėl kai kurių politinių jėgų neaiškios pozicijos, ypač dėl konservatorių partijos klaidinančios pozicijos“, – nuomonę išreiškė LSDD frakcijos narys G. Kirkilas.

Parašykite komentarą