Bendrovė „Menicon" pristato „Menicon Bloom Night" trumparegystės kontrolės ir valdymo sistemą

 – Europos rinkai pristatomi trumparegystės kontrolei skirti „Menicon Bloom Night” ortokeratologiniai kontaktiniai lęšiai, tinkami naudoti nakčia. Jie yra pirmieji ir vieninteliai aprobuoti CE ženklu.

NAGOJA, Japonija, 2019 m. gegužės 29 d. /PRNewswire/ — Bendrovė „Menicon Co., Ltd.” gegužės 24 d. rinkai pristatė „Menicon Bloom” trumparegystės kontrolės ir valdymo sistemą, pagrįstą holistiniu požiūriu į trumparegystės kontrolę. Pristatomi pirmieji „Menicon Bloom Night” ortokeratologiniai kontaktiniai lęšiai, skirti trumparegystės kontrolei ir valdymui.

(logotipas: https://kyodonewsprwire.jp/img/201905216625-O1-4k0Q106r)

Trumparegystė, taip pat žinoma kaip akių gebėjimas matyti tik trumpu atstumu, bene labiausiai pasaulyje paplitusi akies refrakcijos yda ir dažniausia suprastėjusios regos priežastis. Nuo jos kenčia apytiksliai 30 % pasaulio gyventojų ir prognozuojama, kad iki 2050 m. šis skaičius sieks apie 50 % pasaulio populiacijos. Pastaraisiais dešimtmečiais trumparegystė vis dažniau diagnozuojama paaugliams, kurių skaičius sudaro apie 30 % populiacijos išsivysčiusiose Vakarų šalyse, o kai kuriose Tolimųjų Rytų Azijos valstybėse šio sutrikimo paplitimas siekia epideminį lygį ir sudaro virš 90 %. Pasaulyje šis sutrikimas pripažintas kaip svarbi visuomenės sveikatą atspindinti problema dėl didėjančio nuo regos sutrikimų kenčiančių asmenų skaičiaus ir ženklių sveikatos priežiūros išlaidų.

„Menicon Bloom Night” yra gydymas, kuomet per naktį dėvimi specialaus dizaino atvirkštinės geometrijos ortokeratologiniai kontaktiniai lęšiai, pagaminti iš ypač laidžios deguoniui „Menicon Z” standžios medžiagos, kuri užtikrina optimalų ragenos aprūpinimą deguonimi, kad kontaktinius lęšius dėvėti būtų patogu ir saugu. Gydymo metu laikinai pasikeičia ragenos forma, todėl sumažėja refrakcijos paklaida ir nebereikia dėvėti kontaktinių lęšių dienos metu, kai šie lęšiai išimami. Naujoji ragenos forma užtikrina optimalų optinį kelią į akies vidų sklindančiai šviesai, kuri atlaiko akies audinio atsaką, susijusį su trumparegystės atsiradimu. Veikiant šiam mechanizmui, „Menicon Bloom Night” kontaktiniai lęšiai yra indikuotini norint koreguoti refrakcinę miopiją bei trumparegystei kontroliuoti, kai šiuos lęšius išrašo ir naudojimą prižiūri kvalifikuotas akių priežiūros specialistas.

„Menicon Bloom Night” kontaktiniai lęšiai buvo ištirti ir patvirtinti naudoti atlikus daugybę išsamių tarpusavio įvertinimo tyrimų, susijusių su trumparegystės kontrole. „Menicon Bloom Night” terapija patvirtinta, kaip gerai toleruojama pacientų ir pagerinanti vaikų savivertę vertinant pagal fizinę išvaizdą, dalyvavimą veiklose, akademinius pasiekimus ir bendraamžių vertinimą. Einant metams, sukaupus ilgalaikius ir išsamius mokslinius įrodymus, nustatyta, kad „Menicon Bloom Night” atitinka aukščiausius saugos, efektyvumo ir kokybės standartus, nurodančius, kad šis produktas atitinka CE aprobavimo reikalavimus gydymui, taikomus trumparegystės kontrolei ir valdymui Europoje.

„Menicon Bloom Night” kontaktiniai lęšiai optimaliai parenkami naudojant „Easyfit” programinę įrangą – sudėtingą, bet patogų naudoti įrankį, kuris padeda akių priežiūros specialistui tiksliai parinkti kontaktinius lęšius. Be to, buvo sukurta specialiai mobiliesiems telefonams skirta programėlė „Menicon’s Virtual Dr.”, kuri papildo stebėjimo ir komunikavimo procesą tarp akių priežiūros specialistų ir pacientų. „Menicon Bloom Nigh” kontaktiniai lęšiai yra prieinami tik sertifikuotiems akių priežiūros specialistams. Pristatydama šią ypač pažangią trumparegystės kontrolės terapiją, bendrovė „Menicon” tapo viena iš kelių bendrovių, kurios priemonės yra oficialiai aprobuotos naudoti trumparegystės kontrolei Europoje, o tai rodo bendrovės nuolatines pastangas ir įdirbį trumparegystės kontrolės srityje.

„Menicon Bloom Night” iš pradžių bus pristatomi Nyderlanduose, o netrukus ir kitų Europos šalių rinkose. Greitai bus pateikiama ir daugiau informacijos apie produktą ir jo pateikimą rinkoms.

Dr. Hidenari Tanaka, bendrovės „Menicon Co., Ltd.” generalinis direktorius šitaip pakomentavo šią naujieną: „Džiaugiamės šiuo ženkliu proveržiu aprobuojant ir pristatant „Menicon Bloom” trumparegystės kontrolės ir valdymo sistemą. Esame tikri, kad mūsų nuolatinės pastangos kontroliuoti trumparegystę sudaro galimybes bendrovei „Menicon” užimti pagrindinę poziciją šiame lauke, o taip pat sustiprinti savo padėtį kaip pasaulinei regos priežiūros priemonių bendrovei. Tikime, kad pasaulyje vis labiau plintant trumparegystės sutrikimui, bus reikalingas visapusiškas ir protingas atsakas, o šią užduotį mes esame nustatę kaip pagrindinę mūsų mokslinių tyrimų programose. Būdami pirmeiviai kontaktinių lęšių gamyboje, ketiname plėtoti trumparegystės kontrolės priemonių verslą vadovaudamiesi sukauptomis technologinėmis, produktų gamybos ir paslaugų teikimo žiniomis, o taip pat padėti visuomenei teikiant paramą akių priežiūros specialistams, kad jie galėtų suvaldyti vis labiau plintančius trumparegystės sutrikimo atvejus.

Apie bendrovę „Menicon”

Bendrovę „Menicon Co., Ltd.” (7780: Tokijas) 1951 m. įkūrė ponas Kyoichi Tanaka – pirmasis ir didžiausias Japonijoje kontaktinių lęšių gamintojas. Šiuo metu bendrovės atstovybės įsikūrę daugiau nei 30 šalių. Bendrovė „Menicon” yra gamintojas, dedantis daug pastangų visose srityse, susijusiose su minkštų ir dujoms laidžių kontaktinių lęšių bei kitų medicininės paskirties prekių gamyba, prekyba, eksportu ir importu. Taip pat gamina ir prekiauja medicininiais instrumentais, medicininės paskirties reikmenimis, atlieka intraokulinių lęšių mokslinius tyrimus ir plėtoja jų gamybą. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, žr. www.menicon.com.

* „Bloom”, „Bloom Night”, „Menicon Z” ir „Easyfit” yra bendrovės „Menicon Co., Ltd.” prekių ženklai.

KONTAKTINĖ: Craig Smith, Global Marketing Department, Menicon Co., Ltd., Tel.: +81-52-935-1676, el. paštas: newbusiness@menicon.co.jp  

Parašykite komentarą