Seimo ŠMK siūlo užsieniečiams studentams suvienodinti privalomų surinkti studijų kreditų kiekį

2019 m. gegužės 30 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Švietimo ir mokslo komitetas, kaip papildomas komitetas, svarstė Seimo įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ Nr. IX-2206 pakeitimo įstatymo projektą“ Nr. XIIIP-3402. Vienas iš projekto siūlymų yra įtvirtinti pagrindą panaikinti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, jei užsienietis studentas surenka mažiau nei 40 studijų kreditų per pastaruosius vienerius studijų metus.

Vidaus reikalų ministerijos atstovo teigimu, šis siūlymas teikiamas siekiant užtikrinti, kad užsieniečio studento dalyvavimas studijų procese būtų realus ir atitinkantis buvimo Lietuvoje tikslą. Studijų 40 kreditų riba pasirinkta siekiant užkirsti kelią fiktyvioms studijoms ir atsižvelgiant į įprastą 60 studijų kreditų nuolatinių studijų vienerių metų apimtį, taip pat skirtingus aukštųjų mokyklų pažangumo kriterijus. Tuo metu Respublikos Prezidentės atstovės teigimu, teikiant šį siūlymą, turėtų būti atsižvelgiama į tai, kad Mokslo ir studijų įstatyme numatyta 45 studijų kreditų riba per vienerius nuolatinių studijų metus, ir pasiūlė šią nuostatą suderinti su Mokslo ir studijų įstatymu.

Atsižvelgęs į pateiktas nuomones, Švietimo ir mokslo komitetas nusprendė siūlyti pagrindiniam komitetui koreguoti įstatymo projektą – suvienodinti per metus privalomų surinkti studijų kreditų kiekį.

 

Parengė:

Švietimo ir mokslo komiteto biuro padėjėja Girmantė Petrauskaitė

Tel. (8 5) 239 6858

El. p. girmante.petrauskaite@lrs.lt

Parašykite komentarą