„Corteva Agriscience“ atsiskiria nuo „DowDuPont“ ir tampa pirmaujančia, nepriklausoma, pasauline žemės ūkio bendrove

  • Naujoji bendrovė užima pirmaujančias pozicijas pasaulyje dvejose didelėse ir patraukliose rinkose – sėklininkystės ir pasėlių apsaugos.
  • Bendrovė pradeda reguliarią prekybą vertybiniais popieriais su CTVA simboliu.

Vilmingtonas, Delaveras, 2019 m. birželio 3 d. „Corteva, Inc.“ (NYSE: CTVA) sėkmingai atsiskyrė nuo „DowDuPont“ bendrovės ir tapo pasaulyje pirmaujančia žemės ūkio bendrove, siūlančia ūkininkams visapusiškus sprendimus, kurių reikia norint gauti didžiausią derlių ir pelną. Šiandien „Corteva Agriscience“ žengia į pasaulinę rinką teikdama visapusiškai įvertintą pasiūlymą sėklininkystės ir augalų apsaugos srityje, paremtą augančiomis bendrovės galimybėmis skaitmeninių technologijų srityje ir dideliu inovaciniu potencialu.

Birželio 1 d. buvo baigtos platinti „Corteva“ paprastosios akcijos. Kiekvienam apskaitos dieną registruotam „DowDuPont“ akcininkui mainais už tris paprastąsias 2019 m. gegužės 24 d. darbo dienos pabaigoje turėtas „DowDuPont“ akcijas buvo skirta viena paprastoji „Corteva“ akcija. Taip pat „DowDuPont“ akcininkams bus išmokėti grynieji pinigai mainais už trupmenines „Corteva“ akcijas. Šiandien „Corteva“ paprastosiomis akcijomis pradedama prekiauti Niujorko vertybinių popierių biržoje (NYSE) su nauju trumpuoju pavadinimu CTVA.

„Šiandien rinkoje pradeda veikti naujo tipo žemės ūkio bendrovė, turinti unikalių galimybių konkuruoti ir laimėti teikdama ūkininkams įvairiapusiškus sprendimus, kurių reikia tvariam, ilgalaikiam augimui ir didesniam pelningumui užtikrinti, – sako „Corteva Agriscience“ generalinis direktorius Jimʼas Collinsʼas. „Corteva Agriscience“, kaip pasaulinis lyderis 100 milijardų vertės sėklininkystės ir augalų apsaugos rinkoje, turi stabiliausią gamybos liniją sektoriuje, pasaulinės klasės inovacinį pajėgumą ir veiksmingiausius patekimo į rinką kanalus, užtikrinančius nepralenkiamą klientų pasiekiamumą. Tai skatins mūsų bendrovės augimą ir didins pastarosios vertę. Net 21 000 bendrovei lojalių darbuotojų yra įsipareigoję pasiekti tikslą – pagerinti gamintojų ir vartotojų gyvenimus, užtikrinant pažangą ateinančioms kartoms.“

„Corteva Agriscience“ grynieji pardavimai daugiau nei 140-yje valstybių 2018 m. siekė 14 mlrd. JAV dolerių. Šiuo metu bendrovė turi daugiau nei 150 tyrimų ir plėtros centrų, gamyboje naudoja daugiau nei 65-ias aktyvias veikliąsias medžiagas.  

„Mes, kaip nauja, nepriklausoma žemės ūkio bendrovė, ypač daug dėmesio ketiname skirti pamatuotoms investicijoms į inovacijas, norėdami pasiekti rinkos vidurkį viršijantį organinį pajamų augimą ir pagerinti kapitalo grąžos rodiklius, – sako „Corteva Agriscience“ viceprezidentas ir vyriausiasis finansininkas Gregʼas Friedmanʼas. „Neatsilikdami nuo grafiko vykdome savo įsipareigojimą iki 2021 m. pasiekti 1,2 mlrd. JAV dolerių sinergijos sąnaudų ir esame įsitikinę, kad įgyvendinsime planus padidinti maržas. Ne mažiau svarbu yra ir tai, kad esame įsipareigoję grąžinti kapitalą akcininkams, išmokamus dividendus derindami su akcijų atpirkimu.“ 

Naujosios bendrovės pavadinimą „ Corteva Agriscience“ (kohr-‘teh-vah) sudaro dviejų žodžių – „širdis“  ir „gamta“ – derinys. Kuriant šį pavadinimą buvo atsižvelgta į bendrovės istoriją, kaip ir į įsipareigojimą padidinti ūkininkų produktyvumą bei pagerinti produkcijos vartotojų sveikatą ir gerovę. Bendrovės pagrindinė būstinė yra Vilmingtone (Delavere), jos pasauliniai verslo centrai taip pat veikia Džonsone (Ajovoje) ir Indianapolyje (Indianoje). Be to, bendrovė turi penkis regioninius biurus Kalgaryje (Kanadoje), Johanesburge (Pietų Afrikoje), Ženevoje (Šveicarijoje), Singapūre ir Alfavilyje (Brazilijoje).

Daugiau informacijos apie „Corteva Agriscience“ pateikta jos naujojoje ryšių su investuotojais interneto svetainėje www.corteva.com/investors.  

 Apie „Corteva Agriscience™“

„Corteva Agriscience™“ pasėlių augintojams visame pasaulyje teikia įvairiapusiškus, laiko patikrintus sprendimus, taip leisdama augintojams padidinti derlių ir pelningumą. Įmonė siūlo tokius, žemės ūkio sektoriuje labiausiai pripažintus produktus: „Pioneer®“, „Granular®“, „Brevant™“ sėklas ir apdovanojimus pelniusius pasėlių apsaugos produktus, tuo pat metu veiksmingai išnaudodama chemijos ir technologijų potencialią bei nuolat rinkai pasiūlydama naujų produktų. Bendrovė yra įsipareigojusi bendradarbiauti su kitomis suinteresuotomis šalimis maisto gamybos sistemoje, vykdydama savo įsipareigojimą gerinti gamintojų ir vartotojų gyvenimą užtikrinant pažangą ateities kartoms. „Corteva Agriscience“ tapo savarankiška akcine bendrove 2019 m. birželio 1d., anksčiau ji veikė kaip „DowDuPont“ žemės ūkio padalinys. Daugiau informacijos: www.corteva.com.

Sekite „Corteva Agriscience“ FacebookInstagramLinkedInTwitter ir YouTube.

2019 m. birželio 3 d.

® TM SM „Dow AgroSciences“, „DuPont“ arba „Pioneer“ ir jų susijusių bendrovių bei atitinkamų savininkų prekių ir paslaugų ženklai.

Įspėjimas dėl ateities perspektyvomis grindžiamų pareiškimų

Šiame pranešime spaudai yra ateities perspektyvomis grindžiamų pareiškimų, kaip apibrėžta 1934 m. Vertybinių popierių biržų įstatymo su paskutiniais pakeitimais 21 skyriuje, su 1933 m. Vertybinių popierių įstatymo su paskutiniais pakeitimais 27A skyriuje, kuriuos galima atpažinti iš tokių žodelių, kaip „planai“, „tikisi“, „bus“, „numato“, „tiki“, „ketina“, „siekia“, „vertina“ ir kitų panašią prasmę turinčių žodžių. Visi lūkesčius arba ateities perspektyvas nusakantys teiginiai, įskaitant pareiškimus apie „Corteva“ augimo, produktų kūrimo strategiją, reguliavimo institucijų patvirtinimus, padėtį rinkoje, numatomą neseniai įvykdytų įsigijimo sandorių naudą, tikėtinos restruktūrizavimo operacijų naudos laiką, neapibrėžtumo, tokio, kaip bylinėjimasis arba aplinkosaugos klausimai, baigtis, išlaidos, finansiniai rezultatai, taip pat numatomi „Corteva“ atskyrimo nuo „DowDuPont“ pranašumai yra ateities perspektyvomis grindžiami teiginiai.

Ateities perspektyvomis grindžiami teiginiai remiasi tam tikromis prielaidomis ir lūkesčiais dėl būsimų įvykių, kurie gali būti netikslūs arba gali neįvykti. Ateities perspektyvomis grindžiami teiginiai taip pat priklauso nuo rizikos ir netikrumo veiksnių, kurių daugumos „Corteva“ negali kontroliuoti. Faktiniams rezultatams iš esmės skiriantis nuo numatytų, ateities perspektyvomis grindžiamų teiginių be kitų dalykų, gali būti pertraukiama veika, iškilti su veikla susijusių problemų, gali būti patirta finansinių nuostolių, teisinė atsakomybė trečiųjų šalių atžvilgiu ar susiduriama su panašiais rizikos veiksniais, kurių bet kuris gali turėti esminį neigiamą poveikį „Corteva“ verslui, veiklos rezultatams ir finansinei padėčiai. Be to, gali būti ir kitokia rizika ar neapibrėžtumas, kurių šiuo metu „Corteva“ negali numatyti arba kurie, „Corteva“ nuomone, šiuo metu negali turėti reikšmingo poveikio jos veiklos rezultatams.

Kai bet kuriame ateities perspektyvomis grindžiamame pareiškime išreiškiamas lūkestis, tikėjimas būsimais rezultatais ar įvykių lūkestis remiasi esamais planais ir „Corteva“ vadovybės lūkesčiais, jie yra išreikšti gera valia tikint, kad yra pagrįsti, tačiau nėra jokių garantijų, kad tokie rezultatai bus pasiekti ar įgyvendinti. „Corteva“ neprisiima jokios atsakomybės ar įsipareigojimo atnaujinti ar peržiūrėti kokį nors ateities perspektyvomis grindžiamą pareiškimą, išskyrus tai, kaip reikalaujama pagal taikomą teisę. Išsamus svarbiausių rizikos veiksnių ir neapibrėžtumo, dėl kurių rezultatai ir įvykiai gali reikšmingai skirtis nuo pateiktų, ateities perspektyvomis grindžiamų pareiškimų, aprašas pateiktas JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai pateiktos „Corteva“ registracijos paraiškos 10 formoje.


 

 

Kontaktinis asmuo žiniasklaidai:
Gregg M. Schmidt
+1 302-485-3260
gregg.m.schmidt@corteva.com

Kontaktinis asmuo investuotojams:
Megan Britt
+1 302-485-3279
megan.britt@corteva.com

Parašykite komentarą