Seimo narys E. Zingeris dalyvaus Pasaulio žiniasklaidos laisvės konferencijoje

Seimo narys Emanuelis Zingeris vyksta į Londoną (Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė), kur liepos 10–11 dienomis dalyvaus Pasaulio žiniasklaidos laisvės konferencijoje.

Konferenciją rengia Kanados ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministrai. Tai yra tarptautinės kampanijos, kuria siekiama parodyti visuotinį dėmesį žiniasklaidos laisvei, dalis.

Konferencijoje bus diskutuojama apie žiniasklaidos apsaugą ir baudžiamąjį persekiojimą, žiniasklaidos tvarumą, pasitikėjimą žiniasklaida, taip pat apie kovą su dezinformacija.

Konferencijos organizatoriai įsitikinę, kad laisva ir nepriklausoma žiniasklaida vaidina gyvybiškai svarbų vaidmenį, ginant žmogaus teises. Žiniasklaidos laisvė yra svarbi demokratijos išraiška, kuri gali būti šalies ekonominio klestėjimo ir socialinės plėtros pagrindas. 2018 metai buvo priešiški žurnalistinei veiklai. UNESCO patvirtino, kad 2018 metais žuvo mažiausiai 99 žurnalistai, dar 348 buvo įkalinti ir 60 jų paimti įkaitais. Į konferenciją susirinkę pasaulio lyderiai, žiniasklaidos pramonės atstovai, žurnalistai, pilietinė visuomenė ir akademinė bendruomenė spręs šias problemą ir jos keliamus pavojus.

Daugiau informacijos apie konferenciją rasite čia.

Parašykite komentarą