Rytoj Seimas planuoja baigti pratęstą pavasario sesiją

2019 m. liepos 24 d. pranešimas žiniasklaidai

 Seimo valdybos siūlymu suplanuotus darbus atlikęs Seimas rytoj, liepos 25-ąją, numato baigti VI eilinę (pavasario) sesiją.

Seimo pavasario sesija buvo pratęsta iki liepos 25 d. Per pratęstos sesijos laikotarpį parlamentas priėmė naujojo Respublikos Prezidento priesaiką, pritarė Sauliaus Skvernelio kandidatūrai į Ministro Pirmininko pareigas ir Valdemaro Rupšio kandidatūrai į Lietuvos kariuomenės vadus, apsisprendė dėl svarstytų teisės aktų pakeitimų priėmimo.

Pažymėtina, kad šiuo metu dar nėra Respublikos Prezidento dekreto dėl Vyriausybės sudėties. Seimo valdyba taip pat atkreipia dėmesį, kad Seimas nėra gavęs Vyriausybės kreipimosi dėl pritarimo kandidatūros siūlymui į Europos Komisijos narius. Remiantis Vyriausybės įstatymu, siūlydama Europos Komisijos nario kandidatūrą Vyriausybė, Respublikos Prezidentui pritarus, Seimo statuto nustatyta tvarka konsultuojasi su parlamentu. Seimas, apsvarstęs Europos Komisijos nario kandidatūrą, priima protokolinį nutarimą dėl pritarimo ar nepritarimo tokiai kandidatūrai.

Seimo statuto 85 straipsnyje įtvirtinta, kad Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 d. ir baigiasi birželio 30 d. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 d. ir baigiasi gruodžio 23 d. Seimas gali nutarti sesiją pratęsti.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuras

Tel. (8 5)  239 6666, el. p. rsv@lrs.lt

Parašykite komentarą