Lietuvos gyventojai padeda rūpintis sveikomis SOS vaikų kaimų vaikų šypsenomis

Vilnius, rugpjūčio 2 d. labdaros paramos fondas „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“ praneša, kad per socialinę akciją, kurią iniciavo „Colgate”, bene žinomiausias burnos priežiūros priemonių prekės ženklas pasaulyje, Lietuvos gyventojai paaukojo daugiau kaip 6 tūkstančius eurų. 

„Nuo sumos, kurią žmonės išleido pirkdami „Colgate” dantų pastą, šepetėlį ar skalavimo skystį, 3 centai buvo skiriami mūsų vaikų edukacijai apie burnos sveikatą, higienai ir gydymui” – sakė Liudovika Pakalkaitė, SOS vaikų kaimų Lietuvoje vadovė.

„Pasaulinė sveikatos organizacija, be emocinio, fizinio ir kitokio smurto prieš vaikus, įvardijo ir dar vieną – nepriežiūrą. Lietuvos Nacionalinėje burnos sveikatos programoje įvardijama, kad dėl dantų negydymo gali sutrikti normali vaiko raida, pvz. gali atsirasti kramtymo funkcijos sutrikimų, tam tikrų psichologinių, socialinio bendravimo problemų. Turbūt kiekvienas burnos gydytojas pritartų, kad asmens lankymosi pas odontologą įpročiai yra glaudžiai susiję su jo burnos sveikata. Todėl vaikai, kuriais rūpinamės savo šeimose yra auginami taip, kad formuotųsi tinkami įpročiai prižiūrėti savo dantis. Lietuvos Nacionalinės burnos sveikatos programoje kalbama, kad daugiau kaip 30 procentų apklaustų tėvų 4-6 m. amžiaus vaikų nėra buvę pas odontologą. Vaikai, kuriais rūpinamės mes, su odontologu susitinka ne tik kai reikia, bet ir profilaktiškai”, – kalbėjo Liudovika Pakalkaitė.

„Kartu su „Colgate”, kuriems rūpi prisidėti kuriant galimybes vaikams dalintis šypsenomis, mes galime padaryti dar daugiau. Nes vaikai yra svarbi mūsų visų ateities dalis „, – bendradarbiavimu didžiavosi SOS vaikų kaimų Lietuvoje vadovė.

Apie SOS Vaikų kaimus Lietuvoje

Šiuo metu SOS Vaikų Kaimų socialinio darbo komanda rūpinasi maždaug 550 šeimų, kurios augina daugiau kaip 1000 vaikų ir dirba tam, kad vaikai liktų augti savo šeimose. Mūsų šeimos gyvena Vilniuje, Šiauliuose, Varėnoje, Alytuje ir Pivašiūnuose. Turime 4 Dienos Centrus, kuriuose vaikai užimami po pamokine veikla.

Parašykite komentarą