„Caverion Lietuva“ sėkmės paslaptis – talentingi ir ambicingi darbuotojai

Savo žmones „Caverion Lietuva“ vadovas Egidijus Šydeikis vadina žvaigždžių komanda. Visomis prasmėmis: tiek inžinerinių žinių ir inovatyvumo, tiek požiūrio į gyvenimą, lankstumo ir įsiklausymo. Darbštūs, talentingi bei nuolat tobulėjantys darbuotojai – tai ir yra įmonės sėkmės pagrindas. 

„Caverion Lietuva“ – tai tarptautinės korporacijos „Caverion“ dalis. Lietuvoje veikianti bendrovė pasižymi didelėmis ambicijomis, perspektyviomis inovacijomis, drąsiu novatoriškumu ir atviru požiūriu į klientus bei darbuotojus. 

Inovatyvūs, kūrybiški ir darbštūs šioje įmonėje dirbantys žmonės užtarnavo pavyzdinės įmonės korporacijoje vardą. Specialistai iš Vokietijos, Norvegijos ar Švedijos dažnai atvyksta į Lietuvą perimti gerosios praktikos bei tarptautiniu mastu taikomo „Caverion Lietuva“ know-how (liet. technologinių naujovių, praktinės patirties).

„Lietuviai išsiskiria ypatingai aukšta kvalifikacija ir darbštumu, todėl nenuostabu, kad kompanijos darbuotojai, išvykę dirbti į užsienį, neretai po poros mėnesių jau vadovauja statybų aikštelei“, – džiaugiasi savo darbuotojais „Caverion Lietuva“ vadovas E. Šydeikis.

Gerą mikroklimatą kuria žmonės

„Caverion Lietuva“ vertybės nukreiptos ne tik į teigiamą santykį su klientais, bet ir pozityvią darbuotojų aplinką. Šią nuostatą liudija įmonės kolektyvo mikroklimatas – čia darbuotojai yra vertinami, skatinami būti komandiški, tobulėti ir visapusiškai augti kartu su bendrove.

Įprastai žmonės jaučiasi laimingi, kai kasdienybėje jiems suteikiama visokeriopa gerovė, todėl „Caverion Lietuva“ skatina darbuotojus tiek patraukliu atlyginimu už kokybišką darbą, tiek ir precizišku dėmesiu šiuolaikiškoms darbo priemonėms – taip darbuotojai akivaizdžiai mato, kad darbdaviui rūpi jų sauga bei sveikata. Kolektyvo santykiai grindžiami pasitikėjimo, bendrystės, įsitraukimo bei tobulėjimo kultūra. 

„Caverion Lietuva“ personalo vadovė Jolanta Semsė teigia, jog gerą mikroklimatą kuria žmonės.

„Su kolegomis darbe praleidžiame didžiąją dalį gyvenimo laiko, todėl bendra atmosfera ir tai, kaip žmogus jaučiasi įmonėje, yra labai svarbu. Nuolatinis tobulėjimas, įsitraukimas į sprendimų priėmimą yra pagrindas, kad mūsų darbuotojai jaustųsi naudingi įmonei, vertinami ir reikalingi“, – sako ji.

Bendrovėje darbuotojams siūlomos visos įmanomos ugdymo ir kvalifikacijos tobulinimo formos. Dirbantieji nuolat kviečiami tobulintis vidiniuose bei išoriniuose kursuose, dalyvauti seminaruose, konferencijose, „Caverion“ korporacijos organizuojamuose e-mokymuose, stažuotėse ar vizituose į kitas šalis.

Kad ir kokias pareigas darbuotojai užimtų, jiems suteikiami įgaliojimai, sudaromos sąlygos prisiimti atsakomybę, leidžiama išbandyti save pavaduojant kolegas, dalyvaujant projektuose, dalijantis įgytomis žiniomis ir patirtimi.

Net ir ieškodami naujų darbuotojų, „Caverion Lietuva“ pirmenybę teikia jau dirbantiems asmenims, kurie norėtų išbandyti save naujoje pozicijoje, o tai suteikia motyvacijos siekti daugiau, nesiliauti tobulėti. Bendrovėje kas pusmetį vyksta pokalbiai, kurių metu visuomet atsižvelgiama į darbuotojų asmenines ambicijas, siekį plėsti žinias ar ugdyti naujus gebėjimus – kaskart aptariamas profesinio ir asmeninio tobulėjimo planas ir galimybės. 

Įmonės veikla paremta komandiniu darbu

Didžioji dalis „Caverion Lietuva“ darbuotojų yra įgiję inžinerinės pakraipos specialybes. Visuomenėje paplitusi nuomonė, kad tokie žmonės sausi vykdytojai, tačiau kasdienėje veikloje jiems dažnai prireikia ir kūrybiškumo. 

460 – tiek žmonių dirba įmonėje „Caverion Lietuva“
196 – inžinierinis personalas (White Collar)
264 – technikai – montuotojai (Blue Collar)
43 – darbuotojų amžiaus vidurkis
15 proc. – moterų ir 85 proc. – vyrų
97 proc. darbuotojų turi inžinerinį išsilavinimą
40 proc. turi inžinerinį aukštąjį išsilavinimą
20 proc. darbuotojų turi magistro laipsnį

„Pasakyčiau, kad mes visi esam šiek tiek menininkai. Žymiai maloniau yra kurti, o ne tiesiog įgyvendinti. Juk sprendimų ieškojimas tikrai yra kūryba“, – teigia E. Šydeikis. Įvairiapusiškas darbas bei galimybės pateikti kūrybines savo idėjas – tiek dėl projektų, tiek dėl įmonės tobulinimo – suteikia darbuotojams vidinį pasitenkinimą, apsaugo nuo monotonijos bei stiprina komandinį darbą.

„Caverion Lietuva“ veikla yra orientuota į bendradarbiavimą – nė vienas projektas negali būti įgyvendintas vieno žmogaus, tai visuomet yra komandos darbas. Bendrovė siekia suteikti kuo daugiau galimybių stiprinti bendrystės dvasią net ir ne darbinėse veiklose, tad jau bemaž 25 metus tęsiasi visus kompanijos darbuotojus įtraukiančios tradicijos, tokios kaip vasaros renginys „Caverion diena“ ar „Žiemos šventė“, o metų pabaigoje darbuotojų šeimos kviečiamos į „Keistuolių“ teatro kalėdinius vaikų spektaklius. Siekdama pasidžiaugti laimėjimais, įmonė rengia picų valgymo šventes, organizuoja stalo teniso bei stalo futbolo turnyrus, o kiekvieną penktadienį, po savaitės darbų, kviečia atsipalaiduoti ir pabendrauti suomiško tipo pirtelėje.

„Caverion Lietuva“ yra dėmesinga savo darbuotojams, todėl kasdien siekia, kad žmonės dirbtų malonioje aplinkoje, kurioje jaustųsi laimingi. Visapusiškas pasitikėjimas ir skatinimas tobulėti tiek profesinėje, tiek asmeninėje erdvėje kuria pozityvų mikroklimatą, o teigiama aplinka skatina išsilavinusius bei talentingus „Caverion Lietuva“ darbuotojus efektyviai pritaikyti savo žinias ir kurti geresnę bei modernesnę aplinką visiems žmonėms.

 Bendrovės „Caverion Lietuva“ nuotr. 

Parašykite komentarą