„Pontem“ Santaros klinikoms siūlo išeitį iš aklavietės

Įmonė „Pontem“, teikianti maitinimo paslaugas Santaros klinikoms, kviečia jų atstovus prie derybų stalo ir ragina aptarti veiksmų planą susidariusiai situacijai spręsti, dėl ko labiausiai kenčia klinikų pacientai. Siūloma suderinti laikiną valgiaraštį už laikiną naują kainą, nes už 2,59 EUR yra nerealu patenkinti pacientų pageidavimus dėl skonio ir raciono, kokie yra išsakomi.

 „Jau nuo pernai metų kėlėme klausimą dėl maitinimo kainos ir kvietėme Santaros klinikų atstovus bei atsakingas valstybės institucijas ieškoti sprendimo. Kaip bebūtų gaila, vietoj civilizuoto sprendimo paieškos sulaukėme institucijų spaudimo, kampanijos žiniasklaidoje, nors visi puikiai supranta, kad situaciją galima išspręsti tik nustačius adekvačią maitinimo kaina. Tą parodė ir Santaros klinikų atlikta rinkos apklausa“, – teigia bendrovės „Pontem“ generalinis direktorius Donatas Garbauskas. Pasak „Pontem“ generalinio direktoriaus, ši sutartis su Santaros klinikomis yra „paveldėta“ iš buvusių įmonės akcininkų.

Šių metų liepos mėnesį vyko derybos tarp bendrovės „Pontem“ ir Santaros klinikų dėl galimybės šalių susitarimu nutraukti maitinimo paslaugų sutartį galiojančią iki 2022 metų. Derybas paskatino problema – Santaros klinikų netenkina 2014 metais viešojo pirkimo būdu nupirktas valgiaraštis, o „Pontem“ negali pakeisti valgiaraščio už tą pačią vienos dienos vieno paciento maitinimo kainą – 2,59 eurus. Tačiau derybos nutrūko nepasiekus susitarimo.

„Dėl netobulo teisinio reguliavimo, mes atsidūrėme aklavietėje ir konflikte, o dėl susidariusios situacijos labiausiai kenčia Santaros klinikų pacientai. Mes siūlome nedelsiant atnaujinti derybas dėl taikaus ginčo išsprendimo ir operatyviai ieškoti išeities susidariusiai ekstremaliai situacijai“, – teigia bendrovės „Pontem“ generalinis direktorius Donatas Garbauskas.

Bendrovė „Pontem“ yra pasirengusi laikinai teikti maitinimo paslaugas pagal laikiną naują valgiaraštį už naują kainą, kol Santaros klinikos, kaip nuskambėjo viešai, pasirengs pačios savo jėgomis organizuoti klinikų pacientams maitinimą ar pirks šią paslaugą iš išorės tiekėjų.

„Pontem“ taip pat pakartotinai kreipėsi į Santaros klinikas dėl tarakonų naikinimo visose klinikų patalpose, nes po keletos pakartotinų naikinimų maisto ruošimo patalpose, jau kitą dieną jose buvo surandami migruojantys tarakonai.

Parašykite komentarą