Seimo nario T. Tomilino pranešimas: „Seimo komitetas aiškinsis, kodėl ne visi darbdaviai laikosi Darbo kodekso“

2019 m. rugsėjo 18 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Šiandien Socialinių reikalų ir darbo komitete vyks parlamentinės kontrolės pasitarimas (11.40 val.; tiesioginė transliacija) su institucijomis, taip pat prekybos asociacija apie tai, kodėl maža dalis įmonių vis dar nesilaiko naujo Darbo kodekso reikalavimo skelbti informaciją apie darbo užmokestį darbo skelbimuose.

Nuo 2019 m. liepos pabaigos įsigaliojo reikalavimas skelbti darbo užmokesčio intervalą. Daugeliui darbuotojų tai tapo papildomu įrankiu derybose dėl algos. Ypač svarbi yra atlyginimo intervalo „apatinė“ dalis, pirmą kartą viešai rodanti tikrą minimumą tam tikroje profesijų grupėje.

Anot įstatymo iniciatoriaus, Seimo nario Tomo Tomilino, įstatymų leidėjas davė protingą terminą rinkai prisitaikyti prie naujo reikalavimo. Šiandien nei vasaros atostogos, nei sistemų programavimo kaštai nebegali būti pasiteisinimu neskelbti informacijos apie darbo užmokesčio dydžius darbo skelbimuose. Džiugu, kad absoliuti dauguma verslų ir valstybės įstaigų jau laikosi įstatymo reikalavimų – mažos atlyginimai yra pagrindinė masinės emigracijos iš Lietuvos priežastis.

Kontaktams:

Seimo narys Tomas Tomilinas

Mob. 8 686 27 469

 

Parašykite komentarą