Seime vyksiančioje apskritojo stalo diskusijoje bus aptarta palmių aliejaus pramonė Lietuvoje

Renginio tipas: Apskritojo stalo diskusija
Renginio data: Trečiadienis, 2019 m. spalio 23 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: Seimo Konstitucijos salė (Seimo I r.)

2019 m. spalio 21 d. pranešimas žiniasklaidai

Spalio 23 d., trečiadienį, 13–15 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r.) vyks Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narės Virginijos Vingrienės organizuojama apskritojo stalo diskusija „Lietuva be palmių aliejaus – misija (ne)įmanoma“, kurioje specialistai svarstys, kaip riboti palmių aliejaus naudojimą Lietuvoje.

Renginiu siekiama apžvelgti palmių aliejaus pramonės situaciją Lietuvos rinkoje, susipažinti su valstybės institucijų, aplinkosaugos organizacijų ir verslo atstovų požiūriu, padiskutuoti apie tolesnes šios pramonės plėtojimo Lietuvoje galimybes ir spręstinas kliūtis.

Diskusijoje bus pristatytos gerosios Europos valstybių patirtys.

Savo įžvalgomis dalysis Seimo nariai, Aplinkos, Energetikos ir Žemės ūkio ministerijų atstovai. Taip pat dalyvaus nevyriausybinių organizacijų „Fridays for Future“, „B. Galdikas fondas“, Aplinkosaugos koalicijos, Žaliosios politikos instituto, Lietuvos vartotojų instituto atstovai.

„Palmių aliejaus galime aptikti daugelyje maisto, kosmetikos ir higienos gaminių, net biodyzeline. Dažnai net nesusimąstome, kad vartodami palmių aliejaus produktus, patys prisidedame prie ekologinės katastrofos – brutalaus atogrąžų miškų, vertingų gyvūnijos ir augalijos rūšių naikinimo“, – atkreipia dėmesį vienas iš diskusijos pranešėjų, aplinkosaugininkas Domantas Tracevičius. 

Apskritojo stalo diskusija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir Seimo „YouTube“ paskyroje.

Parašykite komentarą