Seime politikai ir ekspertai diskutuos apie valstybės kontroliuojamų įmonių valdymo ypatumus

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2019 m. gruodžio 16 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Pirmadienis, 2019 m. gruodžio 16 d.
Renginio vieta: Konstitucijos salė (Seimo I rūmai)

2019 m. gruodžio 11 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gruodžio 16 d., pirmadienį, Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisija (EDPK) organizuoja apskritojo stalo diskusiją „Valstybės kontroliuojamų įmonių valdysena: dabartinė padėtis, problemos, siūlomi pokyčiai”. Renginys vyks Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai), pradžia – 10 val.

Diskusijos tikslas – aptarti, kaip tobulinti valstybės kontroliuojamų įmonių (toliau – VKĮ) valdyseną, užtikrinti svarų nepriklausomų kolegialių organų narių vaidmenį ir tinkamą jų veiklos rezultatų vertinimą. Diskusiją moderuos EDPK pirmininkas Virgilijus Poderys.

Pirmojoje diskusijos sesijoje bus aptariami VKĮ valdysenos profesionalumo ir atskaitingumo aspektai, susiję su įmonių valdybų nariais, akcininkais (ministerijos), vadovais ir jų tarpusavio santykiais. Moderatorius diskusijos pranešėjams ir dalyviams numato kelti klausimus: kokia nepriklausomų narių pridėtinė vertė ir sąlygojamos rizikos? Kokie jų buvimo įmonių valdymo organuose privalumai ir trūkumai? Ar pakanka teisės aktuose suformuluotų nepriklausomumo kriterijų? ir kt.

Antrojoje sesijoje bus diskutuojama apie VKĮ akcijų įtraukimą į akcijų biržos prekybos sąrašą, bandoma išgryninti šio proceso privalumus ir trūkumus, taip pat apžvelgti šį procesą kapitalo rinkos prižiūrėtojo akimis. Moderatorius diskusijoje kvies atsakyti: kokia VKĮ akcijų buvimo akcijų biržos prekybos sąraše pridėtinė vertė? Kokia kapitalo apimtimi VKĮ galėtų būti akcijų biržos prekybos sąraše? Kaip įmonėms, įtrauktoms į akcijų biržos prekybos sąrašą, užtikrinti valstybės strateginių projektų vykdymą?

Renginyje organizatoriai tikisi rasti sprendinius susijusiems ekonominiams, teisiniams ir administraciniams iššūkiams ir juos pritaikyti VKĮ valdysenos tobulinime.

PROGRAMA 

Diskusija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje.

Diskusijos dalyvių skaičius ribotas. Į diskusiją prašome registruotis iki gruodžio 12 d.: REGISTRACIJA

 

Daugiau informacijos: Seimo kanceliarijos patarėja Živilė Rožėnaitė

Tel. (8 5) 239 6828, el. p. zivile.rozenaite@lrs.lt

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė

Tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt

Parašykite komentarą