4 miego stebėjimo įrenginiai nakties poilsio kokybei gerinti

Nors apie miegą ir technologijas dažnai kalbame tarsi apie priešus, tačiau kartu technologiniai išradimai gali tapti neatsiejamu mūsų geros savijautos veiksniu. Visi puikiai žinome, jog mėlynoji įrenginių skleidžiama šviesa, naršymas telefone ar kompiuteryje prieš miegą, pašaliniai įrenginių skleidžiami garsai, vibracija bei bangos daro tiesioginę žalą mūsų miego ir poilsio kokybei. Visgi, susidūrę su kasdieninėmis miego problemomis ir kartą išbandę miego stebėjimo įrenginius suprasite, kad teisingai naudojamos išmaniosios technologijos gali tapti kokybiško miego garantu.

LONO miego ekspertai ir GERO MIEGO KLUBO ambasadoriai pasakoja apie tai, kokie miego stebėjimo įrenginiai padės geriausiai įvertinti bei pagerinti nakties poilsio kokybę.

1. Išmaniosios apyrankės ir laikrodžiai – populiariausi miego stebėjimo įrenginiai.

Galima drąsiai teigti, kad populiariausi miego sekimo įrenginiai šiandien yra išmanieji laikrodžiai ir apyrankės. Ant rankos uždėtas prietaisas seka širdies ritmą, pulsą ir gilaus miego valandas. Remiantis nakties metu surinktais duomenimis, įrenginys pateikia individualius patarimus, kada yra geriausias metas eiti miegoti bei kokiu metu rekomenduojama keltis. Greta įvairių, kitų fiziniam aktyvumui ir sveikatai svarbių funkcijų, dalis šių apyrankių bei laikrodžių turi ir išmaniojo žadintuvo funkciją. Tokio tipo žadintuvas mus pažadina, kai esame negilaus miego stadijoje. Dėl šios priežasties, vos nubudę jaučiamės žvalūs ir pailsėję.

Tarp populiariausių išmaniųjų apyrankių šiandien:

  • Fitbit Charge 3.
  • Garmin Vivosmart 4.
  • Huawei Band 3 Pro.
  • Garmin Vivosport.
  • Honor Band 4.

2. Išmanieji miego žiedai – stilingas ir praktiškas aksesuaras.

Išmanusis žiedas – tai ant piršto užmaunamas multisensorinis įrenginys, kurio paskirtis yra sekti mūsų miegą. Kitaip tariant, veikimo principu šie įrenginiai per daug nesiskiria nuo apyrankių ar laikrodžių. Matyti savo miego statistiką, valdyti ir keisti žiedo nustatymus galima tam skirtoje aplikacijoje, įdiegtoje išmaniajame telefone. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, jog išmanieji žiedai informaciją į mobilųjį telefoną perduoda per belaidę BLUETOOTH technologiją, tad miego metu telefonas turėtų būti greta jūsų. Priešingu atveju informacijos gali nepavykti užfiksuoti.

Populiariausi šiandien yra kompanijos OURA gaminami žiedai. Jie – minimalistiniai, stilingi bei patogūs. Miegant su tokiu žiedu nejausite jokio diskomforto.

3. Miego sekimo programėlės – paprasta išbandyti kiekvienam.

Miego sekimo programėlės mūsų išmaniuosiuose telefonuose – tikrai ne naujiena. Šiandien tokio tipo programėlių galima rasti tūkstančius. Vienos jų mokamos, kitos nemokamos, likusiose – mokamos tik tam tikros funkcijos. Parsisiuntus programėlę, telefoną miegant teks pasidėti greta savęs. Tik taip programėlė galės sekti ir fiksuoti jūsų judesius. Visgi, nepasikliaukite vien gražiu aplikacijų aprašymu, atkreipkite dėmesį į jų įvertinimus bei kitų vartotojų komentarus. Programėlių yra daugybė, tačiau tikrai ne visos gali pasigirti kokybišku mūsų miego sekimu.   

Tarp populiariausios miego sekimo programėlių šiandien:

  • Sleep Cycle.
  • Sleep Score.
  • Sleep Tracker 24/7.

4. Nuo paprastos iki išmaniosios lovos – vieno įrenginio pagalba.

Galime pasidžiaugti, jog prie miego technologijų tobulėjimo ženkliai prisideda ir Lietuvos kūrėjai. Bendromis lietuvių ir suomių jėgomis buvo sukurtas pasaulyje itin išpopuliarėjęs miego sekimo įrenginys BEDDIT. Tai ant lovos tiesiama plona juosta, kuri naktį fiksuoja kūno judesius, širdies dūžius, kvėpavimo ritmą. Algoritmams išanalizavus naktį užfiksuotus duomenis, jūsų išmaniajame telefone bus pateikiama miego statistika bei rekomendacijos geresniam ateities poilsiui.

Kitas pasaulyje itin populiarus miego sekimo įrenginys – BEAUTYREST SLEEPTRACKER. Nors jis dedamas ant lovos rėmo, po čiužiniu, tačiau dėl itin jautrių pjezoelektrinių jutiklių įrenginys fiksuoja net smulkiausius mūsų kūno judesius, pateikia visą reikiamą informaciją apie miegą, jo kokybę ir, remiantis šiais duomenimis, gali sukurti individualų planą miego kokybei gerinti.

Miego sekimo technologijos – geresniam mūsų miegui

Šiandien išmaniosios technologijos yra neatsiejama mūsų kasdieninio gyvenimo dalis, todėl nuo jų turėtumėme ne bėgti, o stengtis jas išnaudoti kuo efektyviau. LONO ekspertai ir GERO MIEGO KLUBO ambasadoriai pataria – susidūrę su miego problemomis, nebijokite bandyti ir eksperimentuoti. Su laiku išsirinksite asmeniškai jums priimtiniausią miego sekimo įrenginį, kurio dėka susikursite individualiai jums tinkamiausią miego rutiną.

Daugiau gero miego patarimų LONO Facebook grupėje: GERO MIEGO KLUBAS.

Parašykite komentarą