Susitikime su Kinijos ambasadoriumi aptarti prevenciniai veiksmai dėl naujojo koronaviruso

Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis susitiko su Kinijos ambasadoriumi Lietuvoje Shen Zhifei ir aptarė prevencinius veiksmus dėl naujojo koronaviruso.

Kinijos ambasadorius padėkojo už Lietuvos Vyriausybės dedamas pastangas ir vykdomas prevencijos ir kontrolės priemones siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą. Kinijos ambasadorius pabrėžė: „Kinijos ambasada padarys viską, kad Lietuvoje nebūtų nė vieno užsikrėtimo koronavirusu atvejo. Kinijos ambasada pasirengusi visapusiškai bendradarbiauti su Lietuvos institucijomis.“

Kinijos ambasadorius taip pat informavo apie nacionalines priemones, kurių ėmėsi Kinijos Vyriausybė, siekdama suvaldyti koronaviruso plitimą Kinijoje ir už jos ribų. Šiuo metu Hubėjaus (Hubei) provincijoje taikomos griežtos kontrolės priemonės – uždrausti visi susisiekimo su šia provincija būdai. Ambasadorius atkreipė dėmesį, kad Vilniaus oro uoste informacija apie būtiną medicininę patikrą pateikta kinų kalba. Taip pat pažymėta, kad steigiama karštoji linija tarp Kinijos Liaudies Respublikos ambasados Lietuvoje ir mūsų šalies Užsienio reikalų ministerijos bei Sveikatos apsaugos ministerijos greitam apsikeitimui aktualia informacija.

D. Matulionis paprašė Kinijos ambasadoriaus reguliariai ir nedelsiant informuoti Lietuvos Vyriausybę, institucijas ir Vyriausybės kanceliarijos Grėsmių valdymo ir krizių prevencijos grupę apie aktualią situaciją, susijusią su koronaviruso plitimu.

Primintina, kad nors Lietuvoje šiuo metu nenustatyta nei įtariamų, nei patvirtintų naujojo koronaviruso infekcijos atvejų, Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių situacijų operacijų centras toliau aktyviai imasi prevencinių veiksmų, siekdamas apsaugoti žmones nuo galimų grėsmių. Taip pat aktyvuojami kitų institucijų Ekstremalių situacijų operacijų centrai.

Parašykite komentarą